Κύκλωμα...τοκογλυφίας απειλεί τη Κυπαρισσία σύμφωνα με δημοσίευμα - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2009

Κύκλωμα...τοκογλυφίας απειλεί τη Κυπαρισσία σύμφωνα με δημοσίευμα

Αδίστακτο κύκλωμα τοκογλυφίας λειτουργεί τα τελευταία τουλάχιστον δυο χρόνια στην Κυπαρισσία με θύματα επαγγελματίες, κυρίως, που ελλείψει ρευστότητας έπεσαν στα δίχτυα τοκογλύφων και τώρα ... τρέχουν και δεν φτάνουν. Το κύκλωμα λειτουργεί με αδίστακτο τρόπο και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, τρομοκρατεί και απειλεί τα θύματα του ιδιαίτερα όσα βρέθηκαν σε αδυναμία να αποπληρώσουν "δάνεια" με επιτόκιο 8 και 10% τον μήνα. Κατα τις ίδιες πληροφορίες το κύκλωμα λειτουργεί κατά μόνας και σε αυτό ενέχονται τουλάχιστον 4 άτομα κυρίως από τον επιχειρηματικό κόσμο, με ισχυρή νομική προστασία και ήδη αρκετά "θύματά" τους έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο.
ΑΠΕΙΛΕΣ
Απο την μία η αδυναμία να να πληρώσουν τα δυσβάσταχτα τοκογλυφικά χρέη και απο την άλλη η οικονομική καταστροφή, η διάλυση οικογενειών και επιχειρήσεων και το χάσιμο ακίνητης περιουσίας.
Μια χαρακτηριστική περίπτωση που βρίσκεται σε εξέλιξη, αφορά επιχειρηματία που είχε την ατυχία να καταφύγει σε τοκοφλύφους για την απόκτηση ρευστότητας πρίν απο 2-3 χρόνια.
Η αδυναμία του να ανταπεξέλθει στις "υποχρεωσεις" έφεραν τις απειλές και την τρομοκρατία με αποτέλεσμα να... μετακομίσει στην Αθήνα!
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Το κύκλωμα με αδίστακτο τρόπο έβγαλε ακίνητο στον πλειστηριασμό και με "μαγικό" τρόπο το απόκτησε στην τιμή πρώτης προσφοράς σε εξευτελιστική τιμή, αφού ουδείς τόλμησε να "χτυπήσει" την τιμή στον πλειστηριασμό! Ωστόσο η απλειστία του κυκλώματος δεν σταματάει εδώ αφού διψάει για κέρδος.
Ετσι οι απειλές συνεχίζονται και ο άνθρωπος βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο. Και μιλάμε για απώλεια αυτοκινήτου, σε πλειστηριασμού που έγινε τον Μάϊο, στο κέντρο της πόλης και το οποίο αποκτήθηκε σε τιμή πρώτης προσφοράς η οποία μετά βίας αγγίζει το 1/3 της αξίας του ακινήτου! Σε άλλη περίπτωση ακίνητο βγήκε σε πλειστηριασμό, αλλά ανακόπηκε την τελευταία στιγμή, όμως ο τοκογλύφος καραδοκεί, ενώ το κοντέρ της αδίστακτης τοκογλυφικής μηχανής γράφει στην διπλή ταρίφα!!!
Σύμφωνα με εκτιμήσεις το όφελος από τις συγκεκριμμένες μόνο περιπτώσεις τοκογλυφίας είναι μεγάλο, ενω πολλά θύματα με μικροποσά έχουν δεινοπαθήσει και πληρώσει στο πολλαπλάσιο το αρχικό κεφάλαιο και ακόμα είναι χρεωμένα στο τεφτέρι των αδίστακτων τοκογλύφων.
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
Η αγανάκτηση πολλών ανθρώπων - θυμάτων είναι μεγάλη και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει τις πολλαπλές κοινωνικές και οικονομικές διατάσεις της υπόθεσης στην οποία κατά τις ίδιες πληροφορίες ενέχονται νομικοί και άλλοι "παραστάτες" των τοκογλύφων προφανώς με το αζημίωτο! Σύμφωνα με πληροφορίες της "Φ" οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ένα από τα θύματα του κυκλώματος τοκογλυφίας έχει καταφύγει σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας και ήδη ετοιμάζονται μηνυτήριες αναφορές, ενώ για την υπόθεση θα ενημερωθεί και η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), αφού όλο το delivery γινόταν με επιταγές και από την όλη υπόθεση προκύπτει σαφώς ξέπλυμα χρήματος!
Πηγή: εφημερίδα 'Φωνή'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages