Φεστιβάλ Χειροποίητης Φαντασίας στα Φιλιατρά - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

Φεστιβάλ Χειροποίητης Φαντασίας στα Φιλιατρά

Μια ξεχωριστή εκδήλωση διοργανώνει αυτές τις μέρες η Ενωση Φιλιατρινών Γυναικών. Πρόκειται για το πενθήμερο Φεστιβάλ Χειροποίητης Φαντασίας που πραγματοποιείται στον πεζόδρομο των Φιλιατρών μπροστά στα γραφεία του Συλλόγου.
Ξεκίνησε από τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται αύριο και σε αυτό μπορεί κανείς να θαυμάσει πλήθος δημιουργιών των γυναικών αλλά και να μάθει τα μυστικά από διάφορες τέχνες και τεχνικές όπως είναι το εργόχειρο, η χαρακτική σε γυαλί και πέτρα, η παρασκευή σπιτικών εδεσμάτων αλλά και η ζωγραφική. Οι χειροτεχνίες των γυναικών εντυπωσιάζουν τον καθένα, γι’ αυτό και στόχος του Συλλόγου, όπως τόνισε στην «Ε» η πρόεδρός του Ελένη Μακρή, είναι να συνεχιστεί και να διατηρηθεί αυτή η προσπάθεια της επαφής των νέων αλλά και των μεγαλύτερων με την παράδοση του τόπου.
Χαρακτηριστικά η κ. Μακρή τόνισε: «
Το πενθήμερο ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 17. Ξεκινήσαμε με τα σπιτικά προϊόντα, γλυκίσματα, εδέσματα, λικέρ, αρτοσκευάσματα, είδη λαογραφικής τέχνης, ζωγραφικής και χειροτεχνίας που είναι κάτι το ξεχωριστό. Όλα αυτά είναι δημιουργήματα γυναικών του Συλλόγου μας. Κάθε μέρα φροντίσαμε να έχουμε και μια διαφορετική δραστηριότητα, όπως επίδειξη χειροτεχνίας, χαρακτική σε γυαλί και σε πέτρα, ενώ θα κλείσουμε τις δύο τελευταίες μέρες με ζωγραφική από αρκετούς καλλιτέχνες τόσο από τα Φιλιατρά όσο και από άλλα μέρη της Ελλάδος.
Οι δραστηριότητες αυτές δεν είναι πρώτη χρονιά που γίνονται. Εχουν ξεκινήσει εδώ και 15 χρόνια με διάφορες κατασκευές, συνεχίσαμε με τη ζωγραφική δαπέδου, περάσαμε σε ζωγραφική σε ταμπλό και συνεχώς εμπλουτίζουμε με νέες δραστηριότητες, κάνοντας παραλλαγές. Βλέπουμε ότι και ο κόσμος αγαπά αυτή την έκθεση και ιδιαίτερα την λαογραφική μας κουλτούρα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και ζήλος καθώς οι νεότεροι μαθαίνουν, ενώ τους πιο μεγάλους τούς φέρνουμε στο παρελθόν, γι’ αυτό και κατά την άποψή μου πρέπει να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια καθώς η παράδοση είναι το Α και τα Ω για την Ελλάδα μας
».
Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages