Παρέμβαση Αγροτικού Συλλόγου για τις εξευτελιστικές τιμές στο ελαιόλαδο - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

Παρέμβαση Αγροτικού Συλλόγου για τις εξευτελιστικές τιμές στο ελαιόλαδο

5/11/2009
Επιστολή με αποδέκτες τον πρωθυπουργό, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τους βουλευτές Μεσσηνίας, την ΕΑΣ Μεσσηνίας και τους Μεσσήνιους παραγωγούς απέστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών (την προσυπογράφουν ο πρόεδρος Αρ. Καναβός και ο γραμματέας Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος) σχετικά με την τιμή του ελαιολάδου.
Η επιστολή αναφέρει:
«
Πριν καν αρχίσει η ελαιοκομική περίοδος το ελαιόλαδο τιμάται με την εξευτελιστική τιμή των 2,20 ευρώ ανά κιλό. Στον Έλληνα καταναλωτή την ίδια στιγμή το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που παράγουμε τιμάται 6,25 – 6,75 ευρώ το λίτρο. Για την τάξη των πραγμάτων, αναφέρουμε πως το κιλό έχει 1.000 γραμμάρια ενώ ..το λίτρο 915 γραμμάρια.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο λόγω του ότι νοιώθουμε απροστάτευτοι από το ελληνικό κράτος, αφού δίνεται η δυνατότητα μέσα από συγκεκριμένες καταστροφικές πολιτικές για τον πρωτογενή τομέα, οι εμποροαγροτοδιατροφικές αλυσίδες να κανονίζουν τα τιμολόγια των αγροτικών προϊόντων κατά τα οικονομικά τους συμφέροντα και μόνο, δηλαδή αγοράζουν όσο πιο φτηνά μπορούν για να έχουν το δυνατόν μεγαλύτερα κέρδη, ταυτόχρονα δε να προσφέρουν στον πολίτη αναμφιβόλου αξίας προϊόντα και επικίνδυνα για την υγεία του. Θυμηθείτε την πρόσμειξη ελαιολάδου με σπορέλαια και ορυκτέλαια.
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις, να σεβαστεί τον Έλληνα αγρότη, να τον ενισχύσει οικονομικά για να συμπληρώσει το χαμένο του εισόδημα και στα απλά ελληνικά, στη συγκεκριμένη περίπτωση να χρηματοδοτήσει μέσω της ΑΤΕ τις Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών να παρέμβουν στην εμπορία του ελαιολάδου.
1. Τρία ευρώ το κιλό ελαιόλαδο οξύτητας 0-1.
2. Παρέμβαση της ΕΑΣ Μεσσηνίας στην εμπορία με προκαταβολή 2,50 ευρώ ανά κιλό.
3. Να ανοίξει η ΕΑΣ Μεσσηνίας όλες τις αποθήκες που είναι παραμελημένες, όπως στα Φιλιατρά, ώστε να συγκεντρωθεί εκεί το λάδι. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages