Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση με διαδραστικό πόρταλ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση με διαδραστικό πόρταλ

6/11/2009
MEΓΑΛΗ επιτυχία σημείωσε η Ημερίδα με θέμα 'Ηλεκτρονική διακυβέρνηση μια πρόσκληση- πρόκληση για τους Δήμους'. Η ενημερωτική ημερίδα διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στην αίθουσα του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου χθές Πέμπτη απο τις 6 μέχρι τις 9 το βράδυ. Η ημερίδα διοργανώθηκεστα πλαίσια του έργου 'Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαδημοτικής Εξυπηρέτησης πολιτών του Δήμου Κυπαρισσίας' καθώς ολοκληρώνεται η τελική φάση του προγράμματος για την εξυπηρέτηση των δημοτών στους Δήμους Κυπαρισσίας, Ερίας, Δωρίου, Αετού, Τριπύλας και θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τους δημότες των περιοχών αυτών όσο και για την ίδια την αυτοδιοίκηση.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζίωτης αναφέρθηκε στο εγχείρημα και την πρώτη παρουσίαση του προγράμματος- καθώς θα ακολουθήσει μια ακόμα για το ευρύ κοινό σε ανοικτο χώρο-αλλά και τα πλεονεκτήματα για το διαδραστικό ηλεκτρονικό πόρταλ που αποτελεί Πύλη εξυπηρέτησης για τον πολίτη. Επισήμανε ότι 'ο Δήμος μαζί με τους υπόλοιπους θα παρέχει διαδραστικές πληροφορίες τόσο on line με την βοήθεια της ευρυζωνικότητας όσο και in time δηλαδή σε πραγματικό χρόνο για την ουσιαστική διεπαφή πολίτη και υπηρεσιών' ενώ σημείωσε ότι σταδιακά καλύπτονται όλες οι δραστηριότητες απο έκδοση πιστοποιητικών μέχρι και υποβολή προτάσεων και δικαιολογητικών και Δημοτολόγιο μαζί με σειρά άλλων υπηρεσιών.
Ο Καθηγητής του ΤΕΙ Καλαμάτας κ. Γιάννης Παπουτσής εστίασε στις υπηρεσίες που θεσμοθετούν την Ηλεκτρονική διακυβέρνηση όπως 'η Ευρυζωνικότητα, η ποικιλία υπηρεσιών και η διαδραστικότητα μέσα απο πλέγμα μιας Πύλης που αλλάζει το μέλλον καθώς πλέον η πληροφορία και η διαχείρισή της εισέρχεται ολοένα και περισσότερο στο Ιντερνετ' ενώ προέβη σε αναφορά για το ψηφιακό χάσμα που έχει η χώρα μας θεωρώντας ότι αξιοποιούμε συνολικά πολύ λιγότερες υπηρεσίες και εφαρμογές απο ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.
Με τον όρο ηλεκτρονική διακυβέρνηση (e-government) χαρακτηρίζεται γενικά η εισαγωγή των τεχνολογιών της πληροφορικής και των υπολογιστών στη δημόσια διοίκηση και οι νέες διοικητικές πρακτικές, τις οποίες οι τεχνολογίες αυτές εισήγαγαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages