Πρότυπο Περιβαλλοντικό κέντρο στην Δυτική Μεσσηνία - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

Πρότυπο Περιβαλλοντικό κέντρο στην Δυτική Μεσσηνία

9/12/2009
Το ινστιτούτο Bert Bolin του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, το Τμήμα Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και η εταιρεία TEMES ΑΕ, υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία πρότυπου περιβαλλοντικού κέντρου στη Μεσσηνία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».
Το εν λόγω κέντρο πρόκειται να λειτουργήσει μέσα στο 2010 και θα εξειδικεύεται στη μελέτη της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις που έχει στη περιοχή της Μεσογείου.
Ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός που διευθύνει το Τμήμα Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος, δήλωσε ότι « η Μεσσηνία είναι ιδανική περιοχή για...περιβαλλοντικές μελέτες. Θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε πραγματικό “εργαστήριο της φύσης”, καθώς εκτός από τη μοναδική βιοποικιλότητα, συγκεντρώνει πολλές παραμέτρους που ερευνώνται σήμερα από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα».
Επιπλέον, βρίσκεται κοντά στο σεισμικό τόξο του Ιονίου πελάγους, παρέχοντας δυνατότητες ειδικών μετρήσεων για ρήγματα και κυρίως τσουνάμι στη Μεσόγειο.
Συνολικά θα λειτουργήσουν πέντε ομάδες εργασίας για επιμέρους θέματα του προγράμματος. «Παράδειγμα συνεργασίας της πανεπιστημιακής κοινότητας σε διακρατικό επίπεδο», χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ο καθηγητής Kare Bremer, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης. Από την πολυμελή ομάδα καθηγητών και ερευνητών του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης δεν λείπει και το ελληνικό στοιχείο. Η καθηγήτρια Γεωργία Δεστούνη, που γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά σπούδασε και εργάζεται στη Σουηδία, θα ασχοληθεί με την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στα υδάτινα αποθέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages