Τουρισμός και επιχειρηματικότητα στη Μεσσηνία - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα, 5 Απριλίου 2010

Τουρισμός και επιχειρηματικότητα στη Μεσσηνία

5/4/2010
ΣΕ δηλώσεις προέβη η Πρόεδρος της ΝΕΤΠ κ. Αντωνία Μπούζα για το μέλλον του τουριστικού κλάδου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι "Καίριο πλήγμα στην όποια ανάπτυξη και ασφυξία εκτός από όλες τις άλλες επιχειρήσεις ,θα επιφέρει και στις τουριστικές, η παρακράτηση φόρου 8%,που προβλέπεται στο σχέδιο νόμου για την «Αποκατάσταση Φορολογικής Δικαιοσύνης και την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής».
Υπενθύμισε ότι "
Τη στιγμή που βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου ........ οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ιδίως οι επιχειρηματίες είναι μεγάλες και η αναιμική ρευστότητα περιπλέκει τα πράγματα ,οι ιθύνοντες σκέφτηκαν αντί να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις για να υπάρξει έστω υποτυπώδης ανάπτυξη για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, καλούν τις βιώσιμες επιχειρήσεις να «παρέχουν» ατόκως για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, ένα σημαντικό μέρος του κύκλου εργασιών τους στο Κράτος, αντί να το χρησιμοποιήσουν για επενδύσεις.
Αυτό θα έχει επιπτώσεις στις Ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις , διότι όταν θα πρέπει να αποδίδεται το 8% ,είναι σίγουρο ότι αυτές θα περιθωριοποιηθούν, διότι χάνουν πλέον την ανταγωνιστικότητά τους έναντι των ομοειδών επιχειρήσεων του εξωτερικού οι οποίες αντίθετα ,στις απευθείας συναλλαγές τους, δεν έχουν τέτοια υποχρέωση. Για να γίνει πιο κατανοητό αυτό, είναι φανερό πως τα ελληνικά ξενοδοχεία θα σταματήσουν να συνεργάζονται με τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία ώστε να αποφύγουν την απόδοση του 8%, με αποτέλεσμα αυτά να οδηγηθούν σε κλείσιμο ,με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται . Η Κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει επιτέλους, πως επιδιωκόμενος στόχος της πρέπει είναι το συμμάζεμα των οικονομικών μας και η δίκαιη φορολόγηση και όχι η εξόντωση επιχειρηματικών κλάδων...."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages