Γιορτή Καρπουζιού και φέτος στην Τριφυλία! - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Γιορτή Καρπουζιού και φέτος στην Τριφυλία!

Θα πραγματοποιηθεί και φέτος για τέταρτη χρονιά η «ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ». Η επιτροπή που έχει αναλάβει την οργάνωσή της έχει διευρυνθεί με περισσότερους αγρότες. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τη Νομαρχία Μεσσηνίας και τους Δήμους της Τριφυλίας ώστε να εξοικονομηθούν τα απαραίτητα κονδύλια. Επαφές έχουν γίνει ακόμα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Αγροτική Τράπεζα και με ιδιώτες για χορηγίες.
Έτσι η έναρξη της γιορτής θα γίνει στις 15 Μαΐου με ημερίδα στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά. Επειδή η εισήγηση του Ισπανού διευθυντή παραγωγής καρπουζιού κατά την προηγούμενη χρονιά ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καταβάλλεται προσπάθεια εφέτος να υπάρξουν δύο εισηγητές από την Ιταλία και την Ισπανία οι ποίοι θα αναφερθούν στην εμπορεία του καρπουζιού στις χώρες τους. Επίσης ένας τρίτος ομιλητής θα αναφερθεί στη συλλογή των πλαστικών από τα χωράφια.
Οι κύριες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 20 Ιουνίου στο Αθλητικό Κέντρο στον Αγρίλη Φιλιατρών. Θα υπάρχουν εκθεσιακά περίπτερα για την προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων από ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμούς, ιδιώτες, τους Δήμους και γυναικείους συλλόγους. Στην έκθεση θα πάρουν μέρος και εταιρίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα εμφανιστεί η Νάντια Καραγιάννη και ο Γιάννης Καλογερόπουλος. Θα υπάρχουν όπως κάθε χρόνο κι εκδηλώσεις για τα παιδιά. Θα γίνουν βραβεύσεις καρπουζιών, παιχνίδια κι ένας σεφ θα βραβεύσει τις καλύτερες γαστρονομικές δημιουργίες από καρπούζι. Η Οργανωτική Επιτροπή καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε κι εφέτος να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση που θα προβάλλει το καρπούζι της περιοχής μας και τον τόπο μας.

1 σχόλιο:

FILIATRANEWS είπε...

4η γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας στον Αγρίλη Φιλιατρών

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages