Κατσέλη – Χατζημιχάλης υπέγραψαν για το ΕΣΠΑ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Κατσέλη – Χατζημιχάλης υπέγραψαν για το ΕΣΠΑ

11/5/2010
Το ποσό των 358 εκατομμυρίων ευρώ συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης εκχωρήθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να το διαχειριστεί σύμφωνα με τις ανάγκες του Επιχειρησιακού της Προγράμματος στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Η υπογραφή της σχετικής Επιχειρησιακής Συμφωνίας Υλοποίησης (ΕΣΥ) έγινε το πρωί της Πέμπτης 6 Μαΐου 2010 στην Αθήνα, στη διάρκεια της 2ης Διάσκεψης των προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, μεταξύ της υπουργού κας Λούκας Κατσέλη και του Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη, παρουσία και του υφυπουργού κ. Στ. Αρναουτάκη.
Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη στην ομιλία της κατά τη διάρκεια υπογραφής των ΕΣΥ αναφέρθηκε στη συνολική στρατηγική της κυβέρνησης που εδράζεται στην ενίσχυση και τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων, την αποτελεσματική χρήση των δημοσίων επενδύσεων και των κοινοτικών κονδυλίων.
Στη συνέχεια ο Υφυπουργός κ. Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα αποτελεί παράλληλα και την αφετηρία για μια νέα πορεία, στην οποία δεν έχουν θέση οι συνηθισμένες πρακτικές που παρελθόντος, οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και οι πελατειακού τύπου διευθετήσεις σε «ημέτερους» και γνωστούς.
Στο πλαίσιο αυτό ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσίασε την πορεία υλοποίησης και τους στόχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου 2007-2013.
Στην ομιλία του ο κ. Φώτης Χατζημιχάλης τόνισε τα ακόλουθα: «
Ο προϋπολογισμός του ΕΣΠΑ Πελοποννήσου σε συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 391 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία της 30ης Απριλίου 2010, τα ενταγμένα έργα ανέρχονται σε 96 εκατομμύρια ευρώ συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης, οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί φθάνουν τα 84,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές ύψους 50,1 εκατομμυρίων ευρώ. Επιδιώκουμε η απορρόφηση για την επίτευξη των στόχων που περιλαμβάνονται στην Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου εντός του 2010, να φθάσει τα 53 εκατομμύρια ευρώ. Πιστεύουμε ότι όχι μόνο θα πετύχουμε το στόχο μας, αλλά θα υπερκαλύψουμε το ποσό, διότι με σκληρή δουλειά από τα στελέχη της Ενδιαμέσης Διαχειριστικής Αρχής ήδη έχουμε καταφέρει να ολοκληρωθούν οι προσκλήσεις για τα μεταφερόμενα έργα από το Γ΄ Κ.Π.Σ. και πολύ σύντομα θα δημοσιοποιηθούν νέες προσκλήσεις που αφορούν νέα έργα που εντάσσονται σε όλους τους αναπτυξιακούς τομείς.
Έχοντας γνώση της κρισιμότητας των περιστάσεων και της ευθύνης που μας αναλογεί, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρούμε στην όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική αξιοποίηση του ΕΣΠΑ επισπεύδοντας τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να υπογραφούν το συντομότερο οι συμβάσεις των έργων και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα τόσο στον τομέα της υλοποίησης όσο και της πληρωμής των λογαριασμών. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages