ΛΑΘΕΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010

ΛΑΘΕΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

1/8/2010
Η περίοδος που διανύει η χώρα μας θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως η πιο δύσκολη και κρίσιμη για την επιβίωσή μας, τουλάχιστον των τελευταίων ετών. Ο τουρισμός που στηρίζει δυναμικά την Ελληνική οικονομία, σαν έννοια και σαν δραστηριότητα μπορεί να χαρακτηριστεί πολυδιάστατος, διότι συμμετέχει σε όλους τους κλάδους της οικονομικής μας ζωής .
Γι αυτό και ο προβληματισμός στον τουριστικό κόσμο σχετικά με την εξέλιξη της κρίσης και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που μπορεί αυτή να έχει στον ελληνικό τουρισμό είναι διάχυτος.
Η απαισιοδοξία είναι έντονη καθώς το κλίμα από τις προκρατήσεις είναι παγωμένο, παρά τις προσφορές στις οποίες έχουν καταφύγει οι καταλυματίες.
Η προσοχή και το ενδιαφέρον της Κυβερνητικής πλειοψηφίας αυτή την κρίσιμη ώρα έπρεπε να στραφεί αποκλειστικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ασθενικής μας οικονομίας, στη μεγαλύτερη εξωστρέφεια του τουριστικού μας προϊόντος, στη στήριξη των επαγγελματιών του τουρισμού, στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους επισκέπτες μας και το σπουδαιότερο στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος στο εξωτερικό της Χώρας .
Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός της επίσκεψης του νέου υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, στη Γερμανία(Φρανκφούρτη, Μόναχο και Στουτγάρδη) τις προηγούμενες ημέρες, όπου καίτοι ρωτήθηκε επιμόνως από Γερμανούς δημοσιογράφους για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες κυρίως για την αποζημίωση των τουριστών που ίσως θιγούν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα , ως φαίνεται δεν έπεισε και έτσι συνεχίζεται η ανησυχία, που δημιουργήθηκε από τις λαθεμένες εικόνες, που ενώ δεν αντικατοπτρίζουν το σύνολο της ελληνικής πραγματικότητας, εντούτοις κυριαρχούν στην ειδησεογραφία.
Επίσης , η αφερεγγυότητά μας με τη μη αποπληρωμή των χρεών μας στο εξωτερικό , η έλλειψη επικοινωνιακής τακτικής και η άκαιρη ανακίνηση του θέματος των κλειστών επαγγελμάτων στην καρδιά του καλοκαιριού, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που επέφερε, εντείνει την αμφισβήτηση.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό, πως αλλαγές προσώπων και επικοινωνιακής τακτικής δεν ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες του τουρισμού που βλέπουν από πράξεις και παραλείψεις της Κυβερνητικής πλειοψηφίας , να χάνεται η φετινή σαιζόν, διότι η καλή πορεία του τουρισμού, απαιτεί κυρίως καλή ψυχολογία και αυτή δυστυχώς , δεν υπάρχει πλέον ούτε στους επισκέπτες μας , ούτε στους Έλληνες πολίτες.
Καλαμάτα 31-7 -2010
Αντωνία Μπούζα –Κωνσταντέλου
Νομαρχιακή Σύμβουλος-Πρόεδρος Ν.Ε.Τ.Π.Νομού Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages