Προβληματίζουν οι νεκρές χελώνες Καρέτα-Καρέτα στο Κυπαρισσιακό Κόλπο - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010

Προβληματίζουν οι νεκρές χελώνες Καρέτα-Καρέτα στο Κυπαρισσιακό Κόλπο

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ τους ειδικούς οι νεκρές χελώνες καρέτα-καρέτα με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό που εντοπίστηκε πρόσφατα από λουόενους -και μάλιστα παιδιά- να επιπλέει κοντά στην ακτή στην παραλία Σεργιάνη του Δήμου Κυπαρισσίας κοντά στις εκβολές του Αρκαδικού ποταμού.
Η νεκρή χελώνα τραβήχτηκε μέχρι την ακτή ενώ παράλληλα....ειδοποιήθηκε ο Σύλλογος Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων» και ο Λιμενικός Σταθμός Κυπαρισσίας, άνδρες του οποίου έσπευσαν στο σημείο. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για μια χελώνα σχετικά νεαρής ηλικίας η οποία έφερε εμφανές τραύμα στο λαιμό διαμέτρου 6 εκατοστών περίπου από αιχμηρό αντικείμενο, το οποίο εικάζεται ότι προκάλεσε ασυνείδητος αλιέας στα δίχτυα του οποίου ίσως είχε μπερδευτεί. Το μήκος της χελώνας ήταν περίπου 60 εκατοστά ενώ το πλάτος του καβουκίου της 55. Όπως εκτιμάται, το θανατηφόρο χτύπημα πρέπει να το είχε δεχθεί σχετικά πρόσφατα καθώς ακόμη δεν είχε αρχίσει η σήψη. Φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα ασυνείδητοι επισκέπτες ή λουόμενοι ή καλύτερα κτήνη που προσπαθούν προφανώς να εκδικηθούν την ίδια την Φύση μέσα απο απάνθρωπες ενέργειες αποδεικνύοντας ότι ορισμένοι είναι πρωτόγονοι στο μυαλό τους....
Εν τω μεταξύ, για τη νεκρή χελώνα καρέτα-καρέτα στην παραλία Καρτελά της Κυπαρισσίας που της είχαν αφαιρέσει το κέλυφος, από την εισαγγελέα Κυπαρισσίας διατάχθηκε προανακριτική έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages