Το παραδέχτηκαν ότι κάποιοι θυσαυρίζουν απο το λαθρεμπόριο καυσίμων χάνοντας δις... - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Το παραδέχτηκαν ότι κάποιοι θυσαυρίζουν απο το λαθρεμπόριο καυσίμων χάνοντας δις...

Ποια είναι τα ονόματα αυτών που κάνουν την «δουλειά» με τα καύσιμα και θησαυρίζουν, αφού περισσότερα από 2 δισ. ευρώ ετησίως - δηλαδή δύο φορές το ύψος του ποσού που δαπανούσε το ελληνικό κράτος για το λεγόμενο «δώρο των Χριστουγέννων» το οποίο περικόπηκε - ανέρχεται πλέον το λαθρεμπόριο καυσίμων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εκτίμηση που διατύπωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ειδικός γραμματέας ειδικών ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών (ΣΔΟΕ), Γιάννης Καπελέρης.
Ο ίδιος σημείωσε ότι οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές, πραγματοποίησαν ελέγχους, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν κρούσματα λαθρεμπορίας στις περίπου 9.000 φορτώσεις βυτίων, που πραγματοποιήθηκαν προς Βουλγαρία, στο διάστημα από τον Οκτώβριο 2009 μέχρι τους πρώτους μήνες του 2010.
Προς το παρόν, η ελληνική πλευρά τελεί εν αναμονή των στοιχείων που θα παράσχουν οι βουλγαρικές αρχές, ώστε κατόπιν συνδυασμού των συμπερασμάτων των υπηρεσιών των δύο χωρών, να εκτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος (σ.σ. από περιπτώσεις του παρελθόντος διαπιστώθηκε ότι επιτήδειοι διοχετεύουν στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδή και βενζίνες, που έχουν αγοράσει αδασμολόγητα για εξαγωγές με προορισμό βαλκανικές χώρες. Ωστόσο, οι ποσότητες αυτές, που φαίνεται ότι εξάγονται στα Βαλκάνια, με εικονικά δελτία εξαγωγών, στην πραγματικότητα δεν βγαίνουν ποτέ εκτός συνόρων: καταναλώνονται στην εσωτερική αγορά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages