Εκτροχιάζει το αγροτικό εισόδημα η νέα ΚΑΠ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Εκτροχιάζει το αγροτικό εισόδημα η νέα ΚΑΠ

Γραφειοκρατική, περίπλοκη και επώδυνη, αφού προβλέπεται να οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες πόρων για τη χώρα μας, χαρακτηρίζει την, μετά το 2013, Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ. !!
"Πραγματικός στόχος της Επιτροπής είναι η μείωση των δαπανών της ΚΑΠ, γεγονός που θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι έλληνες αγρότες", τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΓΕΣ, με αφορμή την ανακοίνωση της Επιτροπής για την νέα ΚΑΠ, που εγκρίθηκε χθες στις Βρυξέλλες.
Κατά την άποψη της ΠΑΣΕΓΕΣ, "σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη και μαστίζει τις περισσότερες χώρες της Ένωσης, για μια ακόμα φορά η Επιτροπή (κατώτερη των περιστάσεων), αποφάσισε να διαχειριστεί τη μιζέρια και να φορτώσει με πρόσθετες δαπάνες για περιβαλλοντικές δεσμεύσεις τους ευρωπαίους αγρότες δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής γεωργίας και επιβαρύνοντας την οικονομική τους θέση"….
Μόνο μια αύξηση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, μπορεί να επιτρέψει την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων της και να καλύψει τις ανάγκες των αναμενόμενων μελλοντικών διευρύνσεων της Ένωσης επισημαίνει η ΠΑΣΕΓΕΣ. Αντ' αυτού, προσθέτει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσαρμόζει τις άμεσες ενισχύσεις σε μια μίζερη δημοσιονομική λογική με αναδιανομή μεταξύ κρατών μελών.
Η ΠΑΣΕΓΕΣ προσβλέπει σε μία ΚΑΠ με πολιτική φυσιογνωμία, με ενεργούς αγρότες και μια ευρωπαϊκή γεωργία που θα συμβάλλει στην απασχόληση και τη περιφερειακή ανάπτυξη, που θα διατηρεί τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό και παράλληλα θα δημιουργεί νέο πλούτο και νέες θέσεις απασχόλησης. Οτιδήποτε άλλο αποκλίνει από αυτό το στόχο, μάς βρίσκει ριζικά αντίθετους", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages