Νικολάκου: 100% αύξηση στο ΕΣΠΑ σε 6 μήνες - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Νικολάκου: 100% αύξηση στο ΕΣΠΑ σε 6 μήνες

Ν. Νικολάκου: Οι εντάξεις έργων κατά το τελευταίο εξάμηνο που εμείς έχουμε την ευθύνη αυξήθηκαν κατά 47,12% υπερβαίνοντας το 100%
Σε ερώτημα που τέθηκε στην κ. Νικολάκου Κωνσταντίνα από δημοσιογράφους, σχετικά με δημοσίευμα που παρουσιάζει την πορεία του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η αρμόδια για την ανάπτυξη Αντιπεριφερειάρχης απάντησε μεταξύ άλλων:
«Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε όλα τα θέματα σε αυτόν τον τόπο αποσπασματικά. Δεν μπορούμε να ξεχνούμε ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης ήταν εκείνος που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την άθλια κατάσταση του προγράμματος, το οποίο και τελικώς παραλάβαμε, τον χαμηλό δείκτη εντάξεων και την ανωριμότητα των ενταχθέντων έργων. Και γι αυτόν τον λόγο, θέλαμε να έλθει η αρμοδιότητα σε εμάς από την 1η Ιανουαρίου του 2011 και όχι έξι μήνες μετά. Ασφαλώς και σε έξι μήνες δεν μπορούν να γίνουν θαύματα. Ωστόσο, θαύματα έγιναν. Και αναφέρομαι σε δύο πράγματα, τα οποία δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους οι αναφορές του υπουργείου Οικονομικών που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Το πρώτο είναι η αξιοσημείωτη ενίσχυση του πρώτου/ αρχικού σταδίου, που είναι οι εντάξεις. Χωρίς εντάξεις, ούτε συμβασιοποιήσεις μπορούμε να έχουμε ούτε ασφαλώς πληρωμές. Σε αυτόν τον πυλώνα, οι εντάξεις έργων κατά το τελευταίο εξάμηνο που εμείς έχουμε την ευθύνη αυξήθηκαν κατά 47,12% υπερβαίνοντας το 100%, και αυτό είναι το λεγόμενο “overbooking” στο οποίο συχνά αναφέρεται ο περιφερειάρχης. Το δεύτερο κορυφαίο ζήτημα για εμάς, ήταν ότι αποφασίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα μέναμε σταθεροί στην ποιότητα των εκτελούμενων έργων και στην αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης του Προγράμματος.
Στη λογική αυτή απεντάξαμε ένα εξαιρετικά «αμαρτωλό» έργο, το γνωστό «Σκούρα- Πυρί», το οποίο είχε συμβασιοποιήσεις 14 εκατ. Ευρώ και δαπάνες 11 εκατ. Και αυτό ήταν μια δύσκολη πολιτική απόφαση, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να διαφυλάττουμε τα συμφέροντα των ελλήνων πολιτών και ασφαλώς να υπηρετούμε τη χρηστή διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Γιατί ναι μεν η εικόνα του δικού μας ΕΣΠΑ θα ήταν εξαιρετικά διαφορετική στους αριθμούς, αλλά από την άλλη πλευρά εμείς θα ήμασταν συνεχιστές μιας μη χρηστής πρακτικής, την οποία πολιτικά αποστρεφόμαστε. Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τη λογική εκείνων που έρχονται να ζητωκραυγάσουν κάθε φορά που πιστεύουν, βασιζόμενοι σε εσφαλμένα στοιχεία, ότι κάτι πηγαίνει λάθος και επιχαίρουν για την δήθεν καταστροφή του τόπου μας, απλά και μόνο για να ασκήσουν κριτική και αντιπολίτευση, με τη γνωστή τους εμμονή στη μιζέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages