Χάος και βία στην Ελλάδα της χρεοκοπίας - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Χάος και βία στην Ελλάδα της χρεοκοπίας

Για επανάληψη του χάους και των κοινωνικών αναταραχών, που προκλήθηκαν στην Αργεντινή μετά την χρεοκοπία και στην Ελλάδα, προειδοποιεί το πρακτορείο Reuters, κάνοντας λόγο για ανεξέλεγκτο ξέσπασμα βίας, σε περίπτωση κρατικής πτώχευσης.
Οι αρθρογράφοι του κειμένου, που επισκέφτηκαν τη χώρα μας, αναφέρουν πως η χρεοκοπία της Αργεντινής είχε ως αποτέλεσμα σοβαρές συγκρούσεις, πλιάτσικο σε καταστήματα, ακόμη και απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Εξίσου πιθανό είναι κατά την εκτίμησή τους το ίδιο "σενάριο" να επαναληφθεί και στη χώρα μας, εάν δεν επιτύχουν οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του δημοσίου χρέους.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στην καλύτερη περίπτωση, εάν οι ιδιώτες πιστωτές αποχωρήσουν από εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους, μία άτακτη χρεοκοπία θα οδηγήσει σε κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών για κάποιες μέρες, για να δώσει στην Αθήνα το χρόνο να αποφύγει την απόσυρση κεφαλαίων, διαβεβαιώνοντας τους καταθέτες πως οι δανειστές δεν θα εξαφανιστούν.
Στη χειρότερη περίπτωση, εάν κάνουν πίσω και οι Ευρωπαίοι εταίροι, η Ελλάδα κινδυνεύει να βυθιστεί σε παρατεταμένο τραπεζικό πάγωμα κεφαλαίων, ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης, βία και αυτό που ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, έχει ονομάσει "κόλαση" της εξόδου από το ευρώ.
Εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις, η τύχη των Ελλήνων πολιτών και των καταστηματαρχών εξαρτάται κατά πολύ από το κατά πόσο η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα σταθούν δίπλα στη χώρα.
Εάν δεν το κάνουν, οι Έλληνες που αγωνιούν για την τύχη των καταθέσεών τους, δεν αποκλείεται να σπεύσουν να εκταμιεύσουν όλα τα χρήματά τους από τις Τράπεζες, με ό,τι αυτό έχει ως επακόλουθο.
Αυτή θα είναι η πρώτη και πιο εμφανής συνέπεια της κρίσης, που θα πλήξει ακόμα περισσότερο τη χώρα των 11 εκατομμυρίων πολιτών, που μόλις εισήλθε σε ακόμα μία χρονιά βαθιάς ύφεσης και προκειμένου να "επιπλεύσει", χρειάζεται οπωσδήποτε βοήθεια από τους εταίρους της.
Η Αθήνα και οι Ευρωπαίοι εταίροι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, που θα μπορούσε να συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες αδύναμες οικονομίες της Ευρώπης σε ακόμα βαθύτερη κρίση. news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages