Η απογραφή των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων από τα ΚΕΠ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Η απογραφή των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων από τα ΚΕΠ

Από την Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας, υπενθυμίζονται τα εξής, σε ό,τι αφορά τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων: Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με έγγραφό του που εστάλη στον Δήμο Πατρέων, γνωστοποιεί ότι θα ξεκινήσει από τη Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2012, απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, η οποία είναι υποχρεωτική για όλους και θα γίνεται στα ΚΕΠ του Δήμου. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν απογραφεί, δεν θα λαμβάνει το επίδομα το οποίο λαμβάνει ως σήμερα.
Η απογραφή δε, των δικαιούχων προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων, επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, και η ψευδής δήλωση στοιχείων, αποτελεί ποινικό αδίκημα. Η απογραφή αφορά στους δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας, απροστάτευτων παιδιών, ομογενών και στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ είτε λαμβάνουν ένα ή περισσότερα επιδόματα αναπηρίας και αποτελεί ατομική του υποχρέωση.
Ειδικότερα: η απογραφή θα γίνει στα ΚΕΠ, από αύριο Τρίτη (1η Φεβρουαρίου 2012) και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαρτίου 2012, με την εξής σειρά:
-Από Α έως Ι, θα γίνει από 1-2-2012 μέχρι 15-2-2012
-Από Κ έως Ο, θα γίνει από 15-2-2012 μέχρι 29-2-2012
-Από Π έως Ω θα γίνει από 1-3-2012 μέχρι 16-3-2012
Να σημειωθεί, πως αν ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει στα ΚΕΠ για την απογραφή, τότε η καταγραφή του θα γίνει από τρίτο πρόσωπο που το εκπροσωπεί. Ο εκπρόσωπος του δικαιούχου, θα πρέπει οπωσδήποτε να επιδείξει συγκεκριμένα δικαιολογητικά, που αφορούν τον ίδιο, αλλά και τον δικαιούχο και επιπλέον θα επιδείξει συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, το οποίο θα πρέπει να έχει χορηγηθεί, κατά το χρονικό διαστημάτων προηγούμενων έξι μηνών ή εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής η οποία θα πρέπει να έχει χορηγηθεί κατά το χρονικό διάστημα των προηγούμενων 30 ημερών ή απόφαση Δικαστηρίου, για διορισμό του ως νομίμου εκπροσώπου του δικαιούχου (επίτροπος ή δικαστικός συμπαραστάτης). Όταν πρόκειται για ανήλικο, η καταγραφή θα γίνει από τον έναν από τους γονείς του, με επίδειξη της ληξιαρχικής πράξης γέννησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages