Μεγάλα ονόματα του ΠΑΣΟΚ εκτός Βουλής με εκλογές.. - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλα ονόματα του ΠΑΣΟΚ εκτός Βουλής με εκλογές..

Με βάση τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα και από τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί, περίπου ένας στους τρεις ή και ένας στους δύο! (εφόσον επικρατήσει το αρνητικό σενάριο το ΠΑΣΟΚ να βρεθεί κάτω από το 20%) βουλευτές των «πρασίνων» κινδυνεύουν να μείνουν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές!
Στελέχη, που η κοινή γνώμη βλέπει στα βουλευτικά έδρανα επί τετραετίες αλλά και άλλα που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στο κέντρο λήψης αποφάσεων, κινδυνεύουν να βγουν εκτός Βουλής.
Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο Παυλόπουλου που θα ισχύσει σε αυτές τις εκλογές, το μάρμαρο πληρώνει το δεύτερο κόμμα, από το οποίο αφαιρούνται πολλές έδρες για να διανεμηθούν στα μικρότερα κόμματα, αλλά και για να συγκροτηθεί το «μπόνους» των 50 εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα.
Αυτό σημαίνει ότι στη δεύτερη και στην τρίτη κατανομή, το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να μην εκλέξει -αυτόματα- κανέναν βουλευτή ακόμη και σε 2εδρικές, 3εδρικές ή και 4εδρικές περιφέρειες.
Οι υπολογισμοί που ήδη γίνονται στην Ιπποκράτους αλλά και τα βουλευτικά γραφεία, δίνουν στο ΠΑΣΟΚ ένα ποσοστό λίγο κάτω ή λίγο πάνω από 20% και αυτό σημαίνει ότι εκλέγει από 55 ως 65-67 βουλευτές. Και ο αριθμός αυτός θα μειωθεί, αν στη Βουλή εισέλθουν έξι κόμματα.
Με βεβαιότητα δε, προβλέπεται ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει και τις οκτώ μονοεδρικές περιφέρειες άρα να μην εκλέξει βουλευτή σε Γρεβενά, Θεσπρωτία, Φωκίδα, Ευρυτανία, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, και Σάμο.
Α’ και Β’ Αθήνας
Το μέλλον είναι δυσοίωνο ακόμη και για τους κορυφαίους! Ηχηρά ονόματα, που ουδέποτε έως σήμερα αντιμετώπισαν πρόβλημα εκλογής, κινδυνεύουν άμεσα. Στην περίπτωση της Α’ Αθήνας, το ΠΑΣΟΚ έχει σήμερα 8 βουλευτές, αλλά με βάση τις μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις, θα εκλέξει 3 με 4, ενώ αν στη Βουλή μπουν περισσότερα από 5 κόμματα (πράγμα αρκετά πιθανό) τότε θα περιοριστεί στις 3 έδρες.
Γι’ αυτές, λοιπόν, τις 3 ή 4 έδρες – και εφόσον δεν επιλέξει τη μία από αυτές να καταλάβει ο Γ. Παπανδρέου ως πρώην πρωθυπουργός – θα δώσουν μάχη ο Κ. Σκανδαλίδης και ο Χρήστος Παπουτσής (που έχουν κατέβει υποψήφιοι για τη δημαρχία της Αθήνας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται), αλλά και η Άννα Διαμαντοπούλου. Ωστόσο, «απειλεί» η δημοφιλής Φώφη Γεννηματά, που θα θέσει επίσης υποψηφιότητα, ως δεδομένη φέρεται η υποψηφιότητα του υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου.
Αυτό σημαίνει ότι κάποιος ή κάποιοι από τους παραπάνω θα μείνουν εκτός Βουλής. Επίσης σημαίνει ότι εκτός Βουλής κινδυνεύουν να βρεθούν ο Νάσος Αλευράς, ο Θανάσης Τσούρας, ο Σπύρος Κουβέλης, η Πέμυ Ζούνη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.
«Σφαγή» αναμένεται στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τη Β’ Αθήνας. Από τους 20 βουλευτές που εξέλεξε το ΠΑΣΟΚ (τώρα έχει 17, αφού είναι ανεξάρτητοι ο Γιάννης Δημαράς, η Σοφία Σακοράφα και η Μιλένα Αποστολάκη), στην επόμενη Βουλή θα έχει περί τους 7 με 8.
Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένεται και πάλι να δώσουν τη μάχη για την πρωτιά, ενώ στη μάχη θα προστεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης.
Αυτό σημαίνει ότι εκτός Βουλής κινδυνεύουν να βρεθούν ακόμη και υπουργοί, όπως ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Επίσης, αν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ επιβραβεύσουν όσους κράτησαν κριτική στάση προς την κυβέρνηση και την ακολουθούμενη πολιτική, τότε οι Λούκα Κατσέλη και Βάσω Παπανδρέου αναμένεται να εκλεγούν άνετα, αλλά δύσκολα θα είναι τα πράγματα για τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Πρωτόπαπα και Πέτρο Ευθυμίου, για τον Κώστα Γείτονα και την Άννα Νταλάρα, ίσως και για τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη.
Δύσκολα θα είναι τα πράγματα και για τον Τηλέμαχο Χυτήρη, ενώ δύσκολα θα έχουν τις ίδιες επιδόσεις σε σταυρούς ο Μίμης Ανδρουλάκης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που είχαν εκλεγεί στην 5η και την 6η θέση αντιστοίχως.
Υπόλοιπη Ελλάδα
Όμως, όπως προαναφέρθηκε, λόγω των «τερτιπιών’ του εκλογικού νόμου, το ΠΑΣΟΚ, ως δεύτερο κόμμα και με ποσοστό λίγο άνω από το 20% (με βάση τα ευρήματα όλων των μετρήσεων), θα κινδυνεύσει να μην εκλέξει βουλευτή ακόμη και σε 3εδρικές περιφέρειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Λέσβος, όπου μπορεί να βρεθεί εκτός Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης.
Μάχη για τη μια έδρα θα δώσουν στη Μαγνησία η Κ. Καρτάλης (ήρθε πρώτος το 2009 με διαφορά 5000 σταυρών και πλέον) με τη Ροδούλα Ζήση, ενώ στην Αργολίδα ενδέχεται να μην προκύψει έδρα για το ΠΑΣΟΚ, πράγμα που σημαίνει ότι κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.
«Μάχη» θα πρέπει να δώσει για τη μία έδρα στην Αρκαδία (αν δεν συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως φέρεται να επιθυμεί) ο Δημήτρης Ρέππας, αφού στις περασμένες εκλογές πέρασε για έναν μόλις σταυρό τον έτερο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.
Επίσης, για τη 1 έδρα που θα προκύψει για το ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, θα πρέπει να δώσει σκληρή μάχη με τους Κατερίνα Φαρμάκη και Άγγελο Μανωλάκη, ενώ στην 5εδρική Μεσσηνία το Κίνημα κινδυνεύει να εκλέξει μόλις έναν βουλευτή, κάτι που προοιωνίζεται σκληρή μάχη για το σταυρό μεταξύ του Οδυσσέα Βουδούρη, της Νάντιας Γιαννακοπούλου και του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages