Ένα εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες φέτος στην Ελλάδα - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Ένα εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες φέτος στην Ελλάδα

Το ομιχλώδες πολιτικό και οικονομικό τοπίο στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου έχει επιφέρει σημαντικές μεταβολές τόσο στο τουριστικό προφίλ τους όσο και στις τάσεις των προτιμήσεων ιδιωτών και τουριστικών πρακτόρων. Στην ανατολική Μεσόγειο παραδοσιακά κυριαρχούν η Ελλάδα και η Τουρκία στο παιχνίδι των τουριστικών κρατήσεων. Τόσο η οικονομική κρίση στην Ελλάδα όσο και η Αραβική Άνοιξη αποτέλεσαν δύο καθοριστικούς παράγοντες, οι οποίοι άλλαξαν άρδην τις μεταβλητές των τουριστικών συσχετισμών.
Ελλάδα ή Τουρκία;
Κατά το περασμένο καλοκαίρι «μεγάλος νικητής» της τουριστικής σεζόν αναδείχτηκε η Τουρκία, η οποία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις γεωπολιτικές συγκυρίες που δημιούργησε η Αραβική Άνοιξη στη βόρεια Αφρική και τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Συν τοις άλλοις, η ελληνική κρίση και η δημιουργία ενός εχθρικού κλίματος απέναντι στη Γερμανία από την πλευρά της Ελλάδας, ώθησαν πολλούς Γερμανούς τουρίστες, που παραδοσιακά προτιμούσαν τα ελληνικά νησιά, προς τα τουρκικά παράλια. Οι φετινές κρατήσεις Γερμανών για τα νησιά του Αιγαίου και του Ιουνίου αναμένεται να εμφανίσουν πτώση.
Η Τουρκία είναι η βασική ατραξιόν μιας κατηγορίας τουριστών που προτιμούν τα μαζικά, φτηνά πακέτα διακοπών σε μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα. Υπολογίζεται ότι πέρυσι το καλοκαίρι έφτασαν στην Τουρκία 4,8 εκατομ. τουρίστες με γερμανικά διαβατήρια ενώ και φέτος αναμένεται αύξηση. Πέρα από την Ελλάδα, βασικοί ανταγωνιστές της Τουρκίας είναι η Ταϋλάνδη και η Ισπανία, οι οποίες σημειώνουν τα τελευταία χρόνια τουριστική άνθηση.
Οι Ρώσοι πάνε Ελλάδα
Κι ενώ οι Ευρωπαίοι εταίροι στρέφονται προς ανατολάς κατά τη θερινή τους ραστώνη, οι Ρώσοι κάνουν την έκπληξη και επιλέγουν Ελλάδα. Οι ευνοϊκές αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης visa μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας, έχουν ανεβάσει την Ελλάδα στις καλοκαιρινές προτιμήσεις του «ξανθού γένους». Ολοένα και περισσότεροι Ρώσοι αγοράζουν εξοχικές κατοικίες κυρίως στη Χαλκιδική, ενώ και το Άγιο Όρος με τα ορθόδοξα μοναστήρια του δείχνει να προσελκύει πιστούς από την ομόδοξη χώρα.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κρατήσεις, αναμένονται στην Ελλάδα περίπου 1 εκατομ. Ρώσοι τουρίστες, διπλάσιος αριθμός σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα το εβδομαδιαίο περιοδικό Economist χαρακτηρίζει αυτή τη νέα τουριστική τάση ως «φιλία μεταξύ ορθοδόξων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages