Ένταση και κόντρες στο Δ.Σ. Τριφυλίας για το υψηλό κόστος των Πολιτιστικών εκδηλώσεων - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Ένταση και κόντρες στο Δ.Σ. Τριφυλίας για το υψηλό κόστος των Πολιτιστικών εκδηλώσεων

ΜΕ οριακή και μάλλον πλασματική πλειοψηφία, όπως φάνηκε καθαρά το βράδυ της Δευτέρας, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στη Κυπαρισσία και σε κλίμα έντονων αντιπαραθέσεων και οξείας κριτικής, πέρασε η πρόταση του Δημάρχου κ. Κώστα Κόλλια για έγκριση δαπάνης ύψους 45.000 ευρώ για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού!
Όταν το αντίστοιχο περσινό καλοκαίρι η δαπάνη, που είχε εγκριθεί, δεν υπερέβαινε τις 30.000 ευρώ, αυτή η αύξηση σε μια πολύ κρίσιμη οικονομική συγκυρία, που βιώνει ο τόπος μας και οι συμπολίτες μας και βρίσκει τον νέο Καλλικρατικό ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, όπως και τους περισσότερους Δήμους της χώρας μας, σε άθλια οικονομική κατάσταση, ξεσήκωσε πραγματική θύελλα και στο στρατόπεδο των Δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.
'Ετσι με πολύ πίεση προς τους απρόθυμος Δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να σηκώσουν το χέρι τους και να ψηφίσουν, η πρόταση των κ. Κόλλια-Σαμπαζιώτη, πήρε 13 θετικούς ψήφους, 12 αρνητικές και 1 λευκή ψήφο όπως αναφέρθηκε στο τέλος της διαδικασίας και έτσι καταγράφηκε το αποτέλεσμα.  Αλλά απουσιάζει η μάλλον αρνητική ψήφος και ενός συμβούλου της πλειοψηφίας την οποία δεν καταμέτρησε το προεδρείο, διότι 13 +12+1=26. Οι ψηφίσαντες όμως ήταν 27! Το Προεδρείο επομένως όφειλε να προβεί σε σωστή καταμέτρηση των ψήφων ή να κάνει ονομαστική ψηφοφορία όπως προβλέπεται. Μέτρησε τα 13 ΝΑΙ και βιάστηκε να δηλώσει ότι η πρόταση εγκρίθηκε. Αλλά επί 27 ψηφισάντων, το 13 δεν αποτελεί πλειοψηφία!
Πολύ πιθανόν να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα και σαφώς καλύτερο για την Δημοτική πλειοψηφία αν υιοθετούσε ο Δήμαρχος την πρόταση που υπέβαλε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος που ζήτησε 20.000 για πολιτιστικά και το υπόλοιπο ποσό για καθαριότητα...
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Η κα Παντελάκη ανέλυσε τις εκδηλώσεις μέσω του ανταποδοτικού τέλους μέσω των Δήμων ενώ διευκρίνσε για στήριξη εκδηλώσεων σε συλλόγους με τη μορφή συνδιοργάνωσης. Το ποσό πολιτιστικών τελών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εισπράττεται κιόλας είναι 90.000 ευρώ από Κυπαρισσία, 30.000 ευρώ στα Φιλιατρά και 50.000 για Γαργαλιάνους δικαιολογώντας την προσπάθεια για να ολοκληρωθούν ορισμένες εκδηλώσεις πολιτισμού.  Αποικάλυψε ότι το 2010 οι σύλλογοι πήραν ποσάγια επιχορήγηση και εφεξής είναι μόνο ο Δήμος είναι μόνο ως συνδιοργανωτές, θεωρώνταςότι αναγνωρίζεται το έργο των σωματείων. Ο κ. Σωτηρόπουλος έθεσε ερώτημα για εισπραχθέντα έσοδα ανά δημοτική κοινότητα το 2011 αλλά δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις, ενώ ο κ. Κουκούμης ρώτησε που αναφέρεται στο τέλος, ενώ ζητήθηκε αναλυτική χορήγηση ποσών από τον ίδιο.
Για χύμα κατάσταση μίλησε ο κ. Γαλάνης, ενώ ο κ.Μερκούρης ρώτησε γιατί πρέπει να γίνει ανάθεση στην επιχείρηση. Τέθηκαν ερωτήματα για τους κωδικούς απόδσης έργων ενώ ο κ. Σωτηρόπουλος διαφώνησε γιατο τρόπο κατανομής μιλώντας για χύμα κατάσταση, ο κ.Κουκούμης επέκρινε τη λογική της Δημοτικής αρχής για επιμερισμό ποσών χωρίς αξιοκρατία με αναθέσεις χωρίς ουσία.
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ....
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας απαντώντας για όλα τα θέματα όπως αυτό της καθαριότητας τόνισε ότι ‘όσοι λένε ότι ο Δήμος είναι βρώμικος εγώ θα λέω ότι είναι καθαρός” ενώ για το πολιτισμό εξήγησε ότι “πρέπει να δούμε τα πράγματα με ανοικτά μάτια καθώς οι δαπάνες του Δήμου με συνδιοργάνωση είναι συγκεκριμένες με αποτέλεσμα το πολιτιστικό τέλος να γίνει αιτία προκειμένου να αναλυθεί ο απολογισμός του Δήμου” αποσαφηνίζοντας ότι “το Δ.Σ. δεν μπορεί να γίνει νεκροθάφτης του πολιτισμού και οφείλουμε να δώσουμε χαμόγελο στους δημότες και να καθοδηγούμε τους πολίτες σε θέματα πολιτισμού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages