ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΔΩΡΙΟ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΔΩΡΙΟ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα με την εγκληματικότητα αντιμετωπίζει το Δώριο και το Κοπανάκι με αποτέλεσμα οι τοπικοί άρχοντες να ζητούν απεπλισμένα βοήθεια όπως ο Αντιδήμαρχος Οιχαλίας κ. Αλεξόπουλος ο οποίος έστειλε υπόμνημα στον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας ζητώντας να ενισχυθεί με δύναμη στην Τοπική Κοινότητα Κοπανακίου το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα το οποίο υπολειτουργεί και κινδυνεύει με απαξίωση αν δεν ληφθούν μέτρα.  Ο Αντιδήμαρχος κάνει αναφορά στην  περιοχή ευθύνης από τη Δημοτική Ενότητα Δωρίου (Τ.Κ. Βασιλικού, Άνω Δωρίου, Κόκλας, Ψαρίου, Χρυσοχωρίου, Χαλκιά, Κούβελα, Μάλθης) μέχρι τη Δημοτική Ενότητα Είρας (Κακαλέτρι, Στάσιμο, Σύρριζο), καθώς και γεωγραφικά τμήματα του Δήμου Τριφυλίας, όπου περιλαμβάνεται ο τέως Δήμος Αετού καθώς από τις 14 οργανικές θέσεις μετά βίας συμπληρώνονται οι 9 σε πλήρη λειτουργία!
Αύξηση της εγκληματικότητας 
Μάλιστα επισημαίνει την αγαστή συνεργασία του Α.Τ. Κοπανακίου με την Αστυνομική υποδιεύθυνση Τριφυλίας και την ΟΠΕΚ που έχει συσταθεί στην περιοχή αναλύοντας σειρά εγκληματικών ενεργειών στη περιοχή όπως ληστείες σε τράπεζες και οικίες ακόμα και δολοφονίες σε αγροτικές περιοχές αλλά και μεγάλη αύξηση κρουσμάτων μικροεγκληματικότητας η οποία επιτείνεται με την έλλειψη τροχαίας αστυνόμευσης στα δημοτικά διαμερίσματα. Η κατάσταση όπως έχουν τονίσει οι κάτοικοι σύμφωνα με το κείμενο είναι εκτός ελέγχου ορισμένες φορές. Πιο αναλυτικά ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας εξηγεί ότι υπάρχει «πολύ σοβαρό θέμα δημόσιας τάξης, με ισχυρές πιθανότητες απρόβλεπτων συνεπειών, είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται, αφενός, από την αθρόα έλευση παράνομων και μη αλλοδαπών κατά την περίοδο της ελαιοκομιδής, και παρά τις προσπάθειες προσέγγισης και ελέγχου που διαχρονικά γίνονται από τις αστυνομικές αρχές, η παραβατικότητα είναι πολύ σοβαρή και, αφετέρου, από τους διερχόμενους Ρομά, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, ασκούντες εμπορική δραστηριότητα και μη, οι οποίοι κατά δεκάδες φθάνουν στην περιοχή μας με ευνόητα αποτελέσματα. Ως προς αυτό το ζήτημα‚ την εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση και παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουμε προς κάθε κατεύθυνση, δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι τα πράγματα θα εξελιχτούν ομαλά. Σας μεταφέρω την έντονη ανησυχία μου για μια ανεξέλεγκτη οργή που διαμορφώνεται, σε δημότες που βλέπουν τη ζωή τους να υποβαθμίζεται και την περιουσία τους να υποτιμάται ραγδαία». Καταλήγει με την διαπίστωση ότι "Η μόνη ενδεδειγμένη και ρεαλιστική πρόταση είναι η στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Κοπανακίου. Η πρόταση αυτή είναι αίτημα όλης της τοπικής κοινωνίας, όπως εκφράζεται από τους φορείς της, από τους συλλόγους, εμπορικούς, επαγγελματικούς κλπ., από τους πολίτες των οποίων της αγωνίας καθημερινά γινόμαστε δέκτες και, βέβαια, αποτελεί και θέση της Δημοτικής Ενότητάς μας, καθώς και όλων των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages