312 κρουαζιερόπλοια σε Κατάκολο, 50 σε Γύθειο και 5… στην Καλαμάτα - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

312 κρουαζιερόπλοια σε Κατάκολο, 50 σε Γύθειο και 5… στην Καλαμάτα

Την ώρα που τα λιμάνια Γυθείου Λακωνίας και, ιδίως, Κατάκολου Ηλείας προετοιμάζονται σοβαρά για την υποδοχή σημαντικού αριθμού κρουαζιερόπλοιων και τουριστών, στο λιμάνι της Καλαμάτας φορείς και παράγοντες κοιτάζουν «βαρκούλες να αρμενίζουν» και περιμένουν μήπως ο θεός του Ανέμου φέρει κανένα και σε εμάς! Πώς αλλιώς να εκληφθεί το γεγονός ότι το μοναδικό λιμάνι στην Πελοπόννησο που δεν έχει αναπτύξει αυτόν τον τουριστικό τομέα είναι εκείνο της Καλαμάτας. Στο Γύθειο βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη έργα επέκτασης του λιμανιού, που φέτος περιμένει την άφιξη 50.000 τουριστών με κρουαζιερόπλοια. Όσον αφορά, δε, στο Κατάκολο, τα νούμερα… ζαλίζουν! Το 2013 θα προσεγγίσουν το λιμάνι του 312 κρουαζιερόπλοια. Αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι ο μέσος όρος επιβατών κάθε κρουαζιεροπλοίου είναι 1.000 άτομα, τότε στο λιμάνι θα φτάσουν περίπου… δύο Μεσσηνίες! Για παραζάλη, ωστόσο, είναι τα νούμερα για το λιμάνι της Καλαμάτας. Για τη φετινή τουριστική περίοδο, μέχρι στιγμής, έχει δηλωθεί η άφιξη 5 (ολόκληρων) κρουαζιεροπλοίων! Δηλαδή, όλη την περίοδο περιμένουμε τόσα κρουαζιερόπλοια όσα το Κατάκολο υποδέχτηκε το Γενάρη!
Καλαμάτα
Πέρυσι στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν από τον Απρίλιο έως και το Νοέμβριο, όλα κι όλα 12 κρουαζιερόπλοια με συνολικά 12.795 επιβάτες. Για το 2013, μέχρι αυτή τη στιγμή επίσημα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας δεν έχει δηλωθεί η άφιξη κανενός κρουαζιεροπλοίου. Ωστόσο, από το γραφείο του ναυτικού πράκτορα Ανδρέα Ζερβάκη, με το οποίο επικοινωνήσαμε, πληροφορηθήκαμε ότι έως τώρα έχει δηλωθεί η άφιξη τη θερινή περίοδο 5 κρουαζιερόπλοιων, με την πλειοψηφία αυτών να πραγματοποιούν ελληνικές κρουαζιέρες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, φέτος στην Καλαμάτα θα παρατηρηθεί μείωση στην άφιξη των κρουαζιερόπλοιων!
Κατάκολο
Πριν από λίγο καιρό το Λιμενικό Ταμείο της περιοχής εξέδωσε το πρόγραμμα με τα κρουαζιερόπλοια που θα φθάσουν το 2013 στο λιμάνι του Κατακόλου. Ο αριθμός τους; 312 στο σύνολο. Βάσει του προγράμματος, τον Ιανουάριο έφτασαν τα πρώτα πέντε. Όσα, δηλαδή, περιμένουμε εμείς όλη τη θερινή περίοδο. Το Φεβρουάριο τέσσερα, ενώ το Μάρτιο αναμένεται άφιξη εννέα κρουαζιερόπλοιων. Μεγάλη αύξηση παρατηρείται κατά το μήνα Απρίλιο, οπότε στο λιμάνι θα καταπλεύσουν 27 και τον Μάιο συνολικά 35 κρουαζιερόπλοια. Τον Ιούνιο 33 κρουαζιερόπλοια, 40 τον Ιούλιο και 33 τον Αύγουστο. Με 100 κρουαζιέρες θα ξεκινήσει το φθινόπωρο για το Κατάκολο, καθώς 45 πλοία θα φτάσουν στο λιμάνι το Σεπτέμβριο και 55 τον Οκτώβριο. Τέλος, 23 κρουαζιέρες έχουν προγραμματιστεί για το Νοέμβριο του 2013 και τρεις για το Δεκέμβριο. 'Θάρρος'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages