Ο Απόστολος Κατσιφάρας στην 8η Συνάντηση της Γενικής Διεύθυνσης MARE για την Αδριατική-Ιόνιο - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Ο Απόστολος Κατσιφάρας στην 8η Συνάντηση της Γενικής Διεύθυνσης MARE για την Αδριατική-Ιόνιο

Ενισχύεται η θέση της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στην ΕΕ, κυρίως στην εφαρμογή των στρατηγικών της πλήρους λειτουργίας της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου, αλλά και της Θαλάσσιας Στρατηγικής στην περιοχή, με τη σημερινή παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα στη 8η συνάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, στις Βρυξέλλες. Προσκεκλημένος με την ιδιότητα του Α' Αντιπροέδρου της Διαπεριφερειακής Ομάδας «Αδριατική-Ιόνιο» της Επιτροπής των Περιφερειών, ο κ. Κατσιφάρας μίλησε στους συμμετέχοντες στη σημαντική αυτή συνάντηση, τονίζοντας, κυρίως, το ρόλο της Διαπεριφερειακής Ομάδας «Αδριατικής-Ιονίου» της Επιτροπής των Περιφερειών και τις απόψεις της.
 «Η ομάδα θα υποστηρίξει την ανάπτυξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της στρατηγικής για την περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου πριν από το τέλος του 2014 και θα συμβάλει αποτελεσματικά σε αυτή» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Επιπλέον, σκοπεύει να προωθήσει την κοινή ταυτότητα της περιοχής της Αδριατικής και του Ιονίου, προκειμένου να αξιοποιηθεί στο έπακρο το δυναμικό της περιοχής. Ακόμη, η ομάδα θα εργαστεί για τη δημιουργία συνεργειών και την προβολή της περιοχής σε περιφερειακό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.». Παράλληλα ο Α' Αντιπρόεδρος της Διαπεριφερειακής Ομάδας, αναφέρθηκε στην Μακροπεριφέρεια η οποία αποτελεί μια κοινή πρωτοβουλία, με τη συμμετοχή διαφόρων φορέων, διαφόρων πολιτικών και διαφόρων προγραμμάτων χρηματοδότησης τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν στενοί δεσμοί και συνέργιες μεταξύ των στρατηγικών της «Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής» και της «Μακροπεριφέρειας». Γεωγραφικά, η Αδριατική και το Ιόνιο αποτελούν μείζονες θαλάσσιες και (οικο)περιφέρειες στην Ευρώπη, ενώ διαθέτουν συνέχεια και συνδέονται με την κεντρική Μεσόγειο. Επομένως, κάθε σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου σήμερα έχει και θαλάσσια διάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages