ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΌ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΆΞΕΙΣ-ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΜΗ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΌ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΆΞΕΙΣ-ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΜΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ κατά πλειοψηφία ο Προυπολογισμός του Δήμου Τριφυλίας για το 2013 με 18 ψήφους υπέρ, 11 κατά και 1 ψήφο αποχής από τον Ι. Καλκαβούρα λόγω διατύπωσης στην πρόσκληση που δεν ανέφερε τα..παρελκόμενα που τέθηκαν προς ψήφιση αλλά με εσωκομματική κριτική στην Δημοτική αρχή η οποία προήλθε από την συμπολίτευση με στόχο να βελτιωθεί η εικόνα του Δήμου....
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας τόνισε ότι ο Προυπολογισμός έχει προδιαγραφεί σε όλα του τα μεγέθη βάση εγκυκλίων, ισοσκελισμένος με βάση τις δαπάνες του αυξημένες μόνο μέχρι 30% σε σχέση με πέρσι. Μίλησε για βάρος που θα δοθεί στην μεγιστοποίηση των εσόδων χωρίς όμως το όραμα υλοποίησης έργων πνοής αποτελώντας ένα λογιστικό κείμενο και όχι πολιτικό. Για το Παρατηρητήριο των ΟΤΑ το χαρακτήρισε ως όργανο..Τροικανής έμπνευσης, καθώς ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είναι ευτυχής που επιβάλλεται πρόγραμμα λιτότητας παρότι ο Δήμος δεν είναι άτακτος σε ότι αφορά την δημοσιονομική του πειθαρχία. Μάλιστα επέμεινε ότι θα αξιοποιηθεί το εργαλείο εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών με βάση το Σύμφωνο που υπέγραψε με την πολιτεία ώστε να δοθεί ανάσα στα κοινοτικά διαμερίσματα και την αγορά. Υποστήριξε αφού ανέλυσε αριθμητικά δεδομένα σχετικά με το σκέλος των εσόδων που είναι μειωμένα ως 45% ότι ο Δήμος διαχειρίζεται την πραγματικότητα εφαρμόζοντας το Επιχειρησιακό πρόγραμμα διετούς προσαρμογής ενώ εκτός από το Προυπολογισμό ζητήθηκε να ψηφιστεί και ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας.
ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΠΝΟΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σωτηρόπουλος θεώρησε ότι ο προυπολογισμός είναι καθαρά πολιτικός με συρραφή αριθμών, συμφωνώντας με τις οδηγίες της Πολιτείας ώστε να...τελειώσει το φαγοπότι στους ΟΤΑ, κρίνοντας θετική την υπέρβαση εξόδων η οποία τίθεται σε φραγμό ,εκτιμώντας ότι ο Δήμος δεν έχει καμία κατεύθυνση αύξησης των εσόδων του. Έτσι με βάση τα βεβαιωθέντα έσοδα θα εισπραχθούν πόροι αυξημένοι μόνο κατά 30%. Τον χαρακτήρισε ως φανταστικό και υστερημένος χωρίς να δίνει κάτι καινούργιο και πνοή στον τόπο, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν μηδενικοί κωδικοί σε βεβαιωθέντα έσοδα με μικρό ποσοστό αύξησης. Απευθυνόμενος στο Δήμαρχο είπε ότι δεν μπορεί η αντιπολίτευση να δεχθεί την κατρακύλα της Δημοτικής αρχής που οδεύει προς το χειρότερο ενώ προέβη σε συστάσεις για αλλαγή πλεύσης σύντομα.
ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Επικριτικός ήταν ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σαράντος Κουκούμης ο οποίος τον καταψήφισε λέγοντας ότι είναι ταξικός προυπολογισμος και λειτουργεί σε βάρος των λαικών στρωμάτων με συρρίκνωση προσωπικού, διόγκωση της ανεργίας, υποχώρηση κοινωνικών υπηρεσιών. Προέβλεψε ότι οι εργαζόμενοι θα περάσουν δύσκολη χρονιά με υπηρεσίες Δήμων να παραδίδονται σε ιδιώτες και το κράτος να απαγκιστρώνεται από τους Δήμος με αφαίρεση πόρων. Έκρινε ότι οι παιδικοί σταθμοί είναι καταχρεωμένοι ενώ το φαγοπότι θα συνεχιστεί με ραγδαία αύξηση δημοτικών τελών και διόγκωση σε όλους τους τομείς. Άσκησε κριτική στα έσοδα του Πολιτιστικού τέλος που αγγίζουν τις 450.000 ευρώ με αυξημένους κωδικούς σε φόρους αλλά και για τις μελέτες στη χερσαία ζώνη του λιμανιού προβλέποντας κατασπατάληση πόρων. Τέλος είπε ότι οι κοινότητες εκλιπαρούν για να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις ανάγκες των κατοίκων ενώ τα τοπικά συμβούλια απαξιώθηκαν, καταλήγοντας ότι ο Προυπολογισμός είναι πολιτικό κείμενο και δεν θα εφαρμοστεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages