Διευρύνεται ο κύκλος αντιδράσεων για την εμπορική συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Διευρύνεται ο κύκλος αντιδράσεων για την εμπορική συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ της καλλίτερης ενημέρωσης των Βουλευτών για το «καυτό» θέμα της φέτας και την τροπή που αυτό έχει πάρει με τη διαφαινόμενη εκχώρηση του ονόματος στον Καναδά, στο πλαίσιο υπό σύναψη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης, μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, απέστειλε στους συναδέλφους του α) σχετικό άρθρο του ομότιμου καθηγητή της Ανωτάτης Γεωπονικής Μιχαήλ Ανυφαντάκη, πρωτεργάτη επί 15 χρόνια για την κατοχύρωση της Φέτας ως Π.Ο.Π. προϊόντος στην Ε.Ε. ως προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής Γάλακτος, β) άρθρο του Λεωνίδα Κουμάκη, νομικού ειδικευμένου στους τομείς των εξαγωγικών αγορών, των προϊόντων και ποτών καθώς και του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, γ) τεχνική έκθεση τελικών συμπερασμάτων διαπραγμάτευσης Ε.Ε. και Καναδά για επίτευξη οικονομικής και εμπορικής συμφωνίας(CETA-Technical summary).
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Μ. ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗ Στο άρθρο του ο ομότιμος καθηγητής της Ανωτάτης Γεωπονικής, Μιχαήλ Ανυφαντάκης τονίζει – μεταξύ άλλων – ότι «μεθοδεύεται η νομιμοποίηση της σήμανσης των τυριών άλμης που παράγονται ανά την υφήλιο με την ονομασία Φέτα – αρχικά από τους σημερινούς Καναδούς παραγωγούς και εμπόρους τυριών άλμης – και με σύνθετες ονομασίες, μέρος των οποίων να αποτελεί πάντοτε η ονομασία Φέτα – για όσους εισέλθουν στο επάγγελμα αργότερα. Αν αυτό πραγματοποιηθεί, θα ευνοήσει τους παράνομους, τους νοθευτές και τον αθέμιτο ανταγωνισμό και θα προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές της Φέτας μας, γεγονός που θα πλήξει ανεπανόρθωτα την αιγοπροβατοτροφία μας Το μόνο που μπορεί και πρέπει να κάνει η Πολιτεία σήμερα είναι να αγωνιστεί να μην ευοδωθούν όσα δυσάρεστα για τη Φέτα μας μεθοδεύονται και παράλληλα με διμερείς ή πολυμερείς συμβάσεις με τρίτες χώρες, να επιδιώξει την επέκταση των κεκτημένων της σε αυτές». Υπενθυμίζεται πως η υπό σύναψη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά φαίνεται να επηρεάζει και την ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages