Νέα σύγκρουση Χρυσοχοΐδη – Χουντή για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Νέα σύγκρουση Χρυσοχοΐδη – Χουντή για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους

ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΘΗΚΕ χθες η σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή για το ζήτημα της επανεκκίνησης των εργασιών στους αυτοκινητόδρομους που πραγματοποιούνται με τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης. Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε η προχθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών ότι το κομμένο τμήμα της Ολυμπίας Οδού θα δημοπρατηθεί άμεσα ως δημόσιο έργο, εξαγγελία για την οποία ο κ. Χουντής κατηγόρησε τον κ. Χρυσοχοΐδη για «κωλοτούμπα».
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν. ΧΟΥΝΤΗ
«Στις 12 Νοεμβρίου, πριν 14 ημέρες, στο πλαίσιο της “διαμάχης” μου με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοΐδη, για το σκάνδαλο των νέων συμβάσεων για τους αυτοκινητοδρόμους, το υπουργείο, απαντώντας σε δελτίο Τύπου μου, σημείωνε μεταξύ άλλων ότι “η πρόταση του κ. Χουντή να υλοποιηθούν τα έργα ως δημόσια έργα συνεπάγεται δύο χρόνια τουλάχιστον καθυστέρηση για τη δημοπράτησή τους και την εξασφάλιση εθνικών και κοινοτικών πόρων, οι οποίοι δεν υφίστανται, αφού το νέο ΕΣΠΑ δεν εστιάζεται στη χρηματοδότηση οδικών δικτύων και υποδομών”» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Χθες (σ.σ. προχθές), ο υπουργός, υποδεχόμενος του βουλευτές εξ Ηλείας και Μεσσηνίας, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει “απαλλαγή” των εργολάβων από το “βάρος” της κατασκευής του τμήματος Πάτρα – Πύργος και Καλό Νερό – Τσακώνα και ότι το έργο αυτό θα κατασκευαστεί ως δημόσιο έργο, θα έχει δημοπρατηθεί και ολοκληρωθεί μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια και τα απαιτούμενα κονδύλια θα εξασφαλισθούν από το νέο ΕΣΠΑ», τόνισε.
ΔΙΝΕΙ «ΑΛΛΟΘΙ» ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
«Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως την προσπάθεια του κ. Χρυσοχοΐδη να δώσει άλλοθι σε βουλευτές της συμπολίτευσης να ψηφίσουν την αναθεώρηση των συμβάσεων που έρχεται σε λίγες ημέρες στη Βουλή. Αντιλαμβανόμαστε επίσης την προσπάθειά του να κατευνάσει τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, που όμως δεν είναι αφελείς για να πιστέψουν τέτοιου είδους υποσχέσεις. Δεν αντιλαμβανόμαστε όμως, πώς, λίγες μέρες μετά τη ρητή δήλωσή του ότι τα έργα δεν μπορούν να επαναπροκηρυχθούν ως δημόσια, δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος και ότι τέτοια έργα δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ, τα γύρισε κατά 180 μοίρες. Αυτό ο ελληνικός λαός το ονομάζει “κωλοτούμπα”. Η συνέπεια λόγων και έργων είναι προφανής», κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages