Επιταχύνεται η ολοκλήρωση για το Φιλιατρινό φράγμα λέει ο Τσαυτάρης - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Επιταχύνεται η ολοκλήρωση για το Φιλιατρινό φράγμα λέει ο Τσαυτάρης

ΔΙΕΨΕΥΣΕ την πληροφορία ότι υπάρχουν οικονομικές εκτροπές βάση της σύμβασης που έχει υπογραφεί για το μεγάλο έργο στο φράγμα του Φιλιατρινού όπως τουλάχιστον αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, στη Βουλή μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου.
Με δεδομένη την καθυστέρηση του έργου στην απάντησή του ο υπουργός επιβεβαιώνει πάντως ότι είναι σε εκκρεμότητα  ανακεφαλαιωτικός πίνακας για τεχνικές εργασίες εφόσον προσκομιστούν τα εντάλματα πληρωμής. Διαβάστε τι υποστηρίζει ο υπουργός στην απάντηση που έδωσε:
«Οσον αφορά στο φράγμα Φιλιατρινού ποταμού ΠΕ Μεσσηνίας, σημειώνεται ότι η μελέτη ευστάθειας των πρανών της οδού παραλλαγής έχει εκπονηθεί από τον Τεχνικό Σύμβουλο. Ποσοτικά, οι εργασίες έχουν συμπεριληφθεί σε Ανακεφαλαιωτικὁ Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ), ο οποίος ελέγχεται τόσο από τεχνικής όσο και από οικονομικής πλευράς από τη Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και θα προωθηθεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Στη μελέτη του εν λόγω έργου υπήρχε γεωλογική μελέτη, βάσει της οποίας σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε η εκσκαφή του τμήματος αυτού της παραλλαγής. Από την εκσκαφή έως σήμερα έχει διαπιστωθεί κατάπτωση των μόνιμων πρανών της οδοποιίας, μετά από έντονες βροχοπτώσεις, ενώ το κατάστρωμα της οδού έμεινε άθικτο. Για το λόγο αυτό, συντάχθηκε η προαναφερόμενη μελέτη ευστάθειας των πρανών της οδού παραλλαγής για απάλυνση της κλίσης των μόνιμων πρανών, οι δε αντίστοιχες εργασίες συμπεριελήφθησαν σε πρακτικό εργασιών αποφυγής κινδύνου, η διαδικασία έγκρισης του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει".
Επισημαίνει ότι "Οσον αφορά στην αλλαγή της οριζοντιογραφίας και τη μετατόπιση της επαρχιακής οδού προς την περιοχή Πικρόβρυσης, σημειώνεται ότι δεν είναι δυνατή, καθώς μια τέτοια αλλαγή χρήζει περαιτέρω διαδικασιών, όπως τροποποίηση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, σύνταξη και έγκριση νέας μελέτης οδοποιίας, συμπληρωματική απαλλοτρίωση, εύρεση νέων κονδυλίων για μελέτη – κατασκευή – απαλλοτρίωση από εθνικούς πόρους κ.λπ. Η πρόταση του αναδόχου για αλλαγή του τρόπου στεγάνωσης της ανάντι παρειάς του φράγματος από πλάκα σκυροδέματος σε μεμβράνη pvc, έχει συμπεριληφθεί σε Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ), ο οποίος ελέγχεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του ΥΠΑΑΤ ως προς τη συμβατότητα με τον ισχύοντα νόμο, με συνεκτίμηση των οικονομικών και των χρονικών αποτελεσμάτων αυτής της τροποποίησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages