Κατέρρευσαν τα ακίνητα - Μείωση τιμών 42% από το 2009 - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Κατέρρευσαν τα ακίνητα - Μείωση τιμών 42% από το 2009

Νέο κραχ στις τιμές των κατοικιών τo 2014, προβλέπει έκθεση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Fitch ο οποίος εκτιμά ότι η κρίση στην ελληνική κτηματαγορά θα συνεχιστεί μέχρι το 2015 οπότε και θα υπάρξει σχετική σταθεροποίηση. Σύμφωνα με τους αναλυτές του διεθνούς οίκους, οι τιμές στην Ελλάδα θα υποχωρήσουν συνολικά κατά 42% μέσα σε μια πενταετία με την υποχώρηση μέσα στη φετινή χρονιά να φτάνει το 10%. Η έκθεση αναφέρει ότι ήδη οι τιμές στη χώρα μας (με βάση στοιχεία τρίτου τριμήνου του 2013) έχουν υποχωρήσει 32,7% από το υψηλότερο σημείο που βρέθηκαν προ κρίσης.
Η εκτίμηση της Fitch είναι πολύ χειρότερη από εκείνη που έδινε πριν από περίπου ένα χρόνο όταν προέβλεπε ότι οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα θα έχουν υποχωρήσει κατά 33% από τα επίπεδα του 2008. Σύμφωνα με τη χθεσινή έκθεση, η δυνατότητα αγοράς νέας κατοικίας (affordability) έχει βελτιωθεί, δεδομένης της πτώσης των τιμών και υποστηρίζεται από το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων. Ωστόσο επηρεάζεται από την συνεχιζόμενη απομόχλευση των τραπεζών και τον κίνδυνο αύξησης του κόστους χρήματος.
Έτσι, αναμένεται ότι και το 2014 η αγορά θα παραμείνει εξαρθρωμένη με χαμηλό όγκο συναλλαγών και αναιμική ζήτηση. Για το 2014, οίκος αναμένει πως οι τιμές κατοικιών θα αυξηθούν σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των χαμηλών επιτοκίων, την υγιή ανάπτυξη του ΑΕΠ και τη βελτιωμένη διαθεσιμότητα πίστης. Οι τιμές είναι επίσης πιθανόν να σημειώσουν μικρή άνοδο στις ΗΠΑ και την Αυστραλία και να μείνουν αμετάβλητες στον Καναδά. Η Fitch αναμένει περαιτέρω υποχώρηση των τιμών στην Ολλανδία και την Ιταλία και σε μεγαλύτερο βαθμό σε Ελλάδα και Ισπανία. Η οικονομική σταθεροποίηση στην Ευρωζώνη αναμένεται να έχει ως αποτελέσματα σταθερές τιμές το 2015 στην Ολλανδία και την Ιταλία, ενώ η Ελλάδα και η Ισπανία αναμένεται -σύμφωνα με τον οίκο- να δουν τις τιμές κατοικιών να αυξάνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages