ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ

Δύο εβδομάδες προθεσμία έχουν ακόμα οι ετεροδημότες, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση και να μεταφέρουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στο δήμο τον οποίο κατοικούν.

Σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών θα χρειαστεί να ψηφίσουν σε δύο διαφορετικά σημεία. Πιο συγκεκριμένα, οι ετεροδημότες έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στην περιοχή όπου διαμένουν στις ευρωεκλογές, αλλά είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν στην πόλη που είναι δηλωμένοι ως δημότες, προκειμένου να ψηφίσουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Εάν λοιπόν κάποιος ετεροδημότης δεν ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία μέχρι τις 14 Μαρτίου, θα πρέπει την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών να μεταβεί στο δήμο που είναι εγγεγραμμένος για να ψηφίσει, ενώ τη δεύτερη Κυριακή θα πρέπει να ψηφίσει στον τόπο διαμονής του για τις ευρωεκλογές και στο δήμο του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εφόσον βέβαια υπάρξει δεύτερος γύρος.Όπως επισημαίνει ο Στρατής Μαραγκός, διευθυντής Μηχανογράφησης του υπουργείου Εσωτερικών, οι πολίτες αυτοί καλό θα ήταν να διαγραφούν από τους καταλόγους των ετεροδημοτών, ώστε να ψηφίσουν στο ίδιο σημείο και για τις ευρωεκλογές.
Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013, 104.247 άτομα είχαν τον τίτλο του ετεροδημότη σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Εσωτερικών, ωστόσο κατατίθενται συνέχεια νέες αιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages