19 χρονη το πρώτο κρούσμα με γρίπη Α (Η1Ν1) στην Ηλεία !!! - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

19 χρονη το πρώτο κρούσμα με γρίπη Α (Η1Ν1) στην Ηλεία !!!

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) μετρά η Ηλεία. 
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πύργου, νοσηλεύεται 19χρονη από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου, η οποία εισήχθη εσπευσμένα πριν μερικές μέρες με υψηλό πυρετό και αμέσως κρίθηκε από τους Εντατικολόγους, αναγκαία η διασωλήνωση της.
Η νεαρή κοπέλα, ταλαιπωρούνταν από την περασμένη εβδομάδα με έντονα συμπτώματα κρυολογήματος χωρίς ωστόσο κανείς να έχει αντιληφθεί ότι ενδεχόμενα να νοσούσε από την πανδημική γρίπη που τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζει έξαρση στη χώρα μας με τα θανατηφόρα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τα 43.
Με την κατάσταση της υγείας της να έχει επιβαρυνθεί, οι γιατροί του «Ανδρέας Παπανδρέου» μόλις την εξέτασαν, υποπτεύθηκαν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για τον ιό της νέας γρίπης και αμέσως πήραν δείγμα φαρυγγικού επιχρίσματος προκειμένου να το επιβεβαιώσουν και εργαστηριακά μέσω του ΠΑΣΤΕΡ. Παράλληλα, προχώρησαν στη διασωλήνωση του κοριτσιού και στην χορήγηση των απαιτούμενων φαρμάκων.
 Το δείγμα βγήκε θετικό, ευτυχώς όμως ο οργανισμός της 19χρονης μετά από 2-3 μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ανταποκρίθηκε στη θεραπεία και οι γιατροί προχώρησαν στην αποσωλήνωση της (την έβγαλαν από το μηχανικό αερισμό). 
Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ενδέχεται ακόμα και σήμερα να εξέλθει της Μονάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages