Γιώργος Ζώης: Ήρωας πυροσβέστης για δεύτερη φορά στη Φιγαλεία- Aνήκει στο Κλιμάκιο Κυπαρισσίας - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Γιώργος Ζώης: Ήρωας πυροσβέστης για δεύτερη φορά στη Φιγαλεία- Aνήκει στο Κλιμάκιο Κυπαρισσίας

Ήταν ο πρώτος που βρέθηκε στο σοβαρό τροχαίο που έγινε χτες στη Φασκομηλιά Φιγαλείας. Το τροχαίο σημειώθηκε μόλις 20μέτρα από το σπίτι του.Το αντιλήφθηκε σε δευτερόλεπτα και έτρεξε πάνω στο όχημα για να προσφέρει κάθε βοήθεια που θα μπορούσε. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και το σοβαρότερο της υπόθεσης δεν ήταν ότι το όχημα έβγαζε πυκνούς καπνούς αλλά το γεγονός ότι ο οδηγός του είχε εγκλωβιστεί και είχε χάσει τις αισθήσεις του. 
Ο Γιώργος Ζώης,ο ήρωας πυροσβέστης της Ελλάδας που έσωσε από τις φλόγες το ιστορικό σπίτι της Μαντούς Μαυρογένους, χτες ήταν ο πρώτος που βρέθηκε στο σοβαρό τροχαίο στη Φασκομηλιά και πραγματοποίησε την επιχείρηση απεγκλωβισμού του οδηγού. Σε αυτό τον βοήθησαν πολύ ο αδελφός του Ανδρέας αλλά και οι διερχόμενοι οδηγόι Τάσος Τάγαρης & Βασίλης Ζώης.
Ο Γιώργος με εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις και μεγάλη ψυχραιμία έδρασε αστραπιαία και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να απεγκλωβίσει με ασφάλεια τον οδηγό και να τον μεταφέρει σε ασφαλές χώρο για να του δώσει τις πολύτιμες πρώτες βοήθειες μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο,το οποίο ο ίδιος κάλεσε ενώ η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος "πίεσε", με επίμονα τηλεφωνήματα σε ΕΚΑΒ και Τροχαία για να έρθει άμεσα ασθενοφόρο το οποίο και έφθασε από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε μόλις 30'.
Ο Γιώργος βρισκόταν στη Φασκομηλιά για λίγες ημέρες για να δει τους γονείς του αλλά αυτό δεν τον πτόησε στο να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό τροχαίο. Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να επιβραβεύονται για το έργο τους και το θάρρος τους ακόμα και εκτός υπηρεσίας είναι πρόθυμοι να επέμβουν και να δώσουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.
Πηγή Φιγαλεία facebook. Επιμέλεια Ι.ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages