Μειώνονται οι αγροτικές επιδοτήσεις στη Μεσσηνία χάριν της σύγκλισης… - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Μειώνονται οι αγροτικές επιδοτήσεις στη Μεσσηνία χάριν της σύγκλισης…

Ψαλίδι στο ύψος των επιδοτήσεων που λαμβάνουν οι μεσσήνιοι παραγωγοί, το οποίο μπορεί να φτάσει και το 20%, ανάλογα με το σενάριο περιφερειοποίησης που θα εφαρμόσει η χώρα, φέρνει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Χάριν των εκλογών του Μάη όμως, η κυβέρνηση δεν ανοίγει τη διαβούλευση, μπας και… ξυπνήσουν οι αγρότες και αρχίσουν νέες αντιδράσεις… Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η ημερίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις συνέπειές της για τη Μεσσηνία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η Μεσσηνία έχει την υψηλότερη μοναδιαία αξία δικαιωμάτων μεταξύ των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και χάριν της σύγκλησης που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ θα υποστεί και τη μεγαλύτερη μείωση της μέσης αξίας δικαιωμάτων.
Ειδικότερα ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας, Γιάννης Κυριακόπουλος, σημείωσε ότι οπωσδήποτε θα υποστούν μειώσεις οι επιδοτήσεις των περισσότερων παραγωγών του Νομού, από την άλλη όμως θα ωφεληθούν παραγωγοί προϊόντων όπως η πατάτα, οι θερμοκηπιακές και οι δενδρώδεις καλλιέργειες κ.λπ, τα οποία αποκτούν δικαιώματα με τη νέα ΚΑΠ.
Το ύψος της μείωσης του συνολικού ποσού που μπαίνει στο Νομό από τις επιδοτήσεις θα καθοριστεί πάντως από το σενάριο της περιφερειοποίησης που θα εφαρμόσει η χώρα. Η περιφερειοποίηση πρέπει να έχει αποφασιστεί μέχρι την 1η Αυγούστου και όλες οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν πάρει τις σχετικές αποφάσεις. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχουν καν ανοίξει τη διαβούλευση για το συγκεκριμένο ζήτημα, προφανώς για να μην δυσαρεστηθούν, εν όψει εκλογών, οι παραγωγοί όταν συνειδητοποιήσουν τη νέα πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages