Για τις κινητοποιήσεις των υπαλλήλων Π.Ε Μεσσηνίας στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της ΟΣΥΑΠΕ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Για τις κινητοποιήσεις των υπαλλήλων Π.Ε Μεσσηνίας στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της ΟΣΥΑΠΕ

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ των δημοσίων υπαλλήλων δεν αποσκοπεί στη βελτίωση της λειτουργίας των Υπηρεσιών, αλλά στην απόλυση προσωπικού, γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται τον Μάρτιο, τόνισε, χθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, Άλκης Ζαβερδινός. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, πλαισιωμένος από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Δημήτρη Λιβά, την πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Νικολίνα Λέκκα, τον εκπρόσωπο στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Φαββατά και άλλους εργαζόμενους και συνδικαλιστές, υπογράμμισε ότι η μόνη σωτηρία για τους εργαζόμενους είναι η ανατροπή της πολιτικής που εφαρμόζεται, η οποία τόνισε ότι μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.
Όπως σημείωσε, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις κρίσεις, την αξιολόγηση και τις ποσοστώσεις εργαζομένων, προβλέπεται ότι ποσοστό 15% των υπαλλήλων μιας Υπηρεσίας δεν μπορεί να έχει βαθμολογία κακή. Αυτό τόνισε ότι αποκαλύπτει ότι σκοπός είναι η απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, διότι δεν μπορεί να θεωρείται ως δεδομένο ότι σε μια υπηρεσία υπάρχουν υπάλληλοι που δεν δικαιούνται καλό βαθμό. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, τι θα γίνει σε Υπηρεσίες με μόνο τέσσερις ή πέντε υπαλλήλους που κάνουν την ίδια δουλειά, αλλά θα πρέπει κάποιοι να πάρουν καλό βαθμό και κάποιοι άλλοι κακό! Επιπλέον, παρατήρησε ότι αυτοί που καλούνται να κάνουν τις κρίσεις είναι άτομα διορισμένα χωρίς κριτήρια, χωρίς προσόντα και χωρίς να κρίνονται και τα ίδια. Ο Άλκης Ζαβερδινός αναφέρθηκε και στις περιφερειακές αρχές της χώρας, υπονοώντας ότι αρνούνται να αναλάβουν αρμοδιότητες τις οποίες ο «Καλλικράτης» έχει εκχωρήσει στις Περιφέρειες. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας με τους τοπικούς εκπροσώπους των εργαζομένων είχαν συναντήσεις με διευθυντικά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, δεδομένου ότι ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς απουσίαζε, για σειρά ζητημάτων με κυριότερα την ανάγκη άμεσης και πλήρους επαναλειτουργίας του δημόσιου ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη, όπως και την ακινησία των υπηρεσιακών οχημάτων της Π.Ε., επειδή είναι άνω των 1.400 κυβικών εκατοστών και σύμφωνα με το νόμο πρέπει να αποσυρθούν και να αγοραστούν οχήματα μικρότερου κυβισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages