ΤΟ ΚΟΡΩΝΕΙΚΟ ΛΑΔΙ ΕΝΩΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΙΝΑ...ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΝ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΚΟΡΩΝΕΙΚΟ ΛΑΔΙ ΕΝΩΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΙΝΑ...ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΝ

Ο Σαμαράς έδωσε στους Κινέζους λαδάκι από την Μεσσηνία .
 Ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς στο δείπνο που παρέθεσε στο Μουσείο της Ακρόπολης προς τιμήν του κινέζου ομολόγου του και της πολυπληθούς αντιπροσωπείας που τον συνόδευε είχε ζητήσει να τους βάλουν στο τραπέζι από ένα μπουκαλάκι... λάδι. 
Μην πάει ο νους σας σε...ότι και ότι λάδι, αλλά λάδι... κορωναίικο από την την Μεσσηνία! 
Εβαλαν το λάδι σε ένα πιατάκι και βουτούσαν το ψωμί τους. 
Αλλά μόνο το λάδι δεν έφτανε για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των Κινέζων όπως γράφει ο Βηματοδότης. 
Τους έδωσε και... προσπέκτους για τη μεσογειακή διατροφή με τη σημείωση ότι εδώ στην Ελλάδα που τρώμε πολύ λάδι το προσδοκώμενο όριο ζωής για τους άνδρες είναι τα 80 χρόνια και για τις γυναίκες τα 82.
Πάντως το μενού κάθε άλλο παρά λιτό ήταν, αφού πρώτο πιάτο σερβιρίστηκε ένα ριζότο με άγρια μανιτάρια, ακολούθησαν μια λαχταριστή συναγρίδα και πράσινη σαλάτα με ντομάτες, αλλά δεν πρόλαβαν να πάρουν το γλυκό. Ο λόγος; Οι δύο πρωθυπουργοί είχαν συμφωνήσει να φάνε πρώτα και μετά να γίνει η περιήγηση στο Μουσείο: «Μόνο και μόνο η προσμονή των Κινέζων να δουν τα εκθέματα του Μουσείου έκανε τον κινέζο πρωθυπουργό να επισπεύσει το δείπνο, να μην πάρει γλυκό και να ζητήσει να αρχίσει η περιήγηση» μου έλεγε ένας υπουργός. Κάθησε περίπου τρία λεπτά μπροστά από κάθε έκθεμα και τα είδε όλα, ακόμη και τα γλυπτά του Παρθενώνα που λείπουν και που έχουν αντικατασταθεί με γύψινα. Γνώριζε και ποιοι τα... άρπαξαν, αφού δυο-τρεις φορές είπε: «I saw them in London».
Την ίδια ώρα...σαν καλές φίλες που γνωρίζονταν από χρόνια ήταν οι σύζυγοι των πρωθυπουργών Κίνας και Ελλάδας. 
Κάθησαν μαζί στο τραπέζι, μίλησαν για τα παιδιά τους, τι σπουδάζουν, για την εκπαίδευση στα σχολεία τους, για τον πολιτισμό και την κουλτούρα. Κάποια στιγμή η κυρία Γεωργία Σαμαρά δώρισε στη σύζυγο του κινέζου πρωθυπουργού ένα μεταξωτό φουλάρι με ζωγραφιές πουλιών από αρχαίες παραστάσεις σε αμφορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages