Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου στη συνάντηση Γρ. Αλεξόπουλου και Γ.Γ. Υποδομών Γ. Δέδε - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου στη συνάντηση Γρ. Αλεξόπουλου και Γ.Γ. Υποδομών Γ. Δέδε

Δύο πολύ σοβαρά αναπτυξιακά ζητήματα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε (πρώην Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ). Αρχικά τέθηκε το ζήτημα της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου της Πατρών – Πύργου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ένα έργο μείζονος σημασίας για την περιοχή μας, καθώς πέρα από τη σύνδεση των πρωτευουσών των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ηλείας, συνδέεται και με την Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, το αεροδρόμιο του Αράξου και τα λιμάνια Κυλλήνης και Κατακόλου. Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε διαβεβαιώσεις πως θα υλοποιηθούν όλα αυτά, με τον Γενικό Γραμματέα να δεσμεύεται πως δεν αλλάζει κάτι από την προηγούμενη μελέτη που συμπεριελάμβανε τις εν λόγω συνδέσεις.
Επιπλέον, προτάθηκε από τον κ. Αλεξόπουλο στον κ. Δέδε, από τη στιγμή που η Πατρών – Πύργου θα γίνει με περισσότερες εργολαβίες, πέραν της μίας που προβλεπόταν, να μειωθούν τα χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης κατασκευής του έργου, με τον δεύτερο να σημειώνει πως θα εξετάσει την συγκεκριμένη πρόταση. Παράλληλα, ζήτησε ενημέρωση για το θέμα της χάραξης του αυτοκινητοδρόμου, με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών να υπογραμμίζει πως παραμένει η δέσμευση του Υπουργού στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο κ. Σταθάκης με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας, κατά την οποία τονίστηκε πως εξετάζεται αυτή τη περίπτωση από τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου. Τέλος, επιβεβαιώθηκε η δέσμευση ότι άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των εργολαβιών. Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν το ζήτημα της κατασκευής των Παραγλαύκιων Αρτηριών και των λοιπών εργασιών της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών, το οποίο είναι προϋπολογισμού 11.100.000 ευρώ με εξασφαλισμένους πόρους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2001-2013». Μεταξύ άλλων, στο έργο περιλαμβάνονται η ολοκλήρωση Παραγλαύκιων αρτηριών από τον Α/Κ μέχρι την Πατρών-Κλάους, η ολοκλήρωση έργων στην περιοχή του κόμβου Κ1 (Ν.Ε.Ο και Π.Ε.Ο Πατρών-Κορίνθου, κόμβος διαμάντι) και το αποχετευτικό δίκτυο οδού Αρήτης κ.λπ. Παράλληλα, προβλέπεται και η προσωρινή σύνδεση παραλιακής Πατρών-Πύργου με τους παρόχθιους του χειμάρρου Παναγίτσας στην περιοχή Παραλίας Πατρών που συνδέει την Ευρεία Παράκαμψη Πατρών στον κόμβο Οβρυάς (στο ύψος του Κόκκινου Μύλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages