Δικαστική μάχη Ενωσης και ΜΕΣΥΝΕΛ και η μάχη στην 'ΦΩΝΗ' - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Δικαστική μάχη Ενωσης και ΜΕΣΥΝΕΛ και η μάχη στην 'ΦΩΝΗ'

Για τη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι ανέβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας τις δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που ήταν να συζητηθούν χθες και έχουν καταθέσει οι συνεταιριστικές οργανώσεις, η Ενωση Μεσσηνίας και η ΜΕΣΥΝΕΛ Α.Ε. Συγκεκριμένα, η μία αίτηση είναι της Ενωσης κατά της ΜΕΣΥΝΕΛ Α.Ε. για την απαγόρευση δημοσιεύσεων της ΜΕΣΥΝΕΛ στον Τύπο. Η δεύτερη αίτηση είναι της ΜΕΣΥΝΕΛ κατά της Ενωσης και της εφημερίδας «Φωνή» για την απαγόρευση δημοσιευμάτων της εφημερίδας υπέρ της Ενωσης και κατά της ΜΕΣΥΝΕΛ, με επίκεντρο τη θητεία του πρ. προέδρου της Ενωσης Βασίλη Κοζομπόλη. Την αναβολή ζήτησε η πλευρά της εφημερίδας και της Ενωσης, αλλά ο δικηγόρος της ΜΕΣΥΝΕΛ Χρήστος Παναγιωτόπουλος επέμεινε πως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αναβληθούν και οι δύο αιτήσεις. Το δικαστήριο αποφάσισε πως επειδή υπάρχει συνάφεια μεταξύ τους θα πρέπει να κριθούν ενιαία και τελικά ανέβαλε και τις δύο για την προσεχή Δευτέρα.
ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ
ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ του επί χρόνια συνεργάτη του για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΟΕΦ) πολλών εκατομμυρίων ευρώ, Στέλιου Δρυ, κινείται ο… «παραγκάρχης» Βασίλης Κοζομπόλης (ένθετη φωτό από τις «ένδοξες» ημέρες της συνεργασίες τους), πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας, την οποία έριξε οικονομικά στα βράχια!
Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητεί από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών προσωρινή διαταγή απαγόρευσης στη «ΦΩΝΗ» να δημοσιεύει οτιδήποτε αφορά τον ίδιο – παρότι δημόσιο πρόσωπο – και τη ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ., εταιρεία την οποία εμπνεύστηκε και έστησε με άλλους συνεταιριστές, «παράγκα» για μας, για να μπει στο «παιχνίδι» ενεργοποίησης των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης και άλλων εξυπηρετήσεων – με το αζημίωτο – προς τον αγροτικό κόσμο.
Στο ίδιο μήκος είχε κινηθεί προ διμήνου και ο Στέλιος Δρυς με την εταιρεία Food Standard, εναντίον του Βασίλη Ζαμπούνη και της ιστοσελίδας του Olivenews.gr, ζητώντας να αποσύρει δημοσίευμα που τον αφορούσε και είχε να κάνει με πλαστές εγγυητικές που απέρριψε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι Μεσσήνιοι αγρότες έχασαν πρόγραμμα (ΟΕΦ) 4  εκατ. ευρώ, το οποίο τον είχε ανατεθεί από την πρώην ΕΑΣ επί προεδρίας Βασ. Κοζομπόλη. Όμως το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, δικάζοντας την υπόθεση (παρ’ ότι είχε προηγηθεί προσωρινή διαταγή απαγόρευσης) επί της ουσίας.
Η αίτηση Κοζομπόλη και της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. επρόκειτο να συζητηθεί χθες, αλλά από τον δικηγόρο της «Φ» Δημήτριο Ζέρβα ζητήθηκε αναβολή, αφού δεν είχε λάβει γνώση της 26σέλιδης αίτησης και η υπόθεση θα συζητηθεί τη Δευτέρα.
Με την αίτησή του ο Β. Κοζομπόλης και η ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. ζητούν ό,τι και ο επί χρόνια κολλητός και συνεργάτης Στέλιος Δρυς και η Food Standard, να φιμωθεί δηλαδή η «ΦΩΝΗ», ώστε ο αγροτικός κόσμος της Μεσσηνίας να μην ενημερώνεται για τα έργα και ημέρες του, καθώς και για τις δραστηριότητες της «παράγκας» του.
● Να μην πληροφορούνται δηλαδή για τις αθέμιτες και παράνομες ενέργειές τους στη διαδικασία  ενεργοποίησης των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, καθώς και για τις άλλες δράσεις τους τις οποίες πολυδιαφημίζουν τελευταία, αφού υπάρχει οικονομικό κίνητρο, που έχει να κάνει τόσο με τις επιδοτήσεις, όσο και άλλες υπηρεσίες προς τον αγροτικό κόσμο.
● Να μην ενημερώνονται για τις πλαστογραφήσεις εξουσιοδοτήσεων αγροτών στις οποίες προέβη ο Β. Κοζομπόλης και συνεργάτες του, κάνοντας χρήση προσωπικών δεδομένων παραγωγών εν αγνοία τους, υπόθεση για την οποία έχουν μηνυθεί, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «ΦΩΝΗ» και ενόχλησε σφόδρα το «σύστημα Κοζομπόλη».
● Να μην ενημερώνεται δηλαδή ο αγροτικός κόσμος ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. εμπλέκεται για υπόθεση εικονικών τιμολογίων, επί προεδρίας του στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, για την επιστροφή ΦΠΑ. Υπόθεση για την οποία το πόρισμα του ΣΔΟΕ είναι καταπέλτης (το αποκάλυψε και αυτό η «ΦΩΝΗ») και η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Β. Κοζομπόλη, βρίσκεται στην τακτική ανάκριση, αφού η υπόθεση είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ στην πρ. ΕΑΣ (διάδοχο σχήμα της είναι η «ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ») επιβλήθηκε πρόστιμο γι’ αυτήν την υπόθεση 350.000 ευρώ.
● Να κουκουλωθούν δηλαδή σκάνδαλα καραμπινάτα και ο αγροτικός κόσμος να είναι εύκολο θύμα τους για πολλές υποθέσεις που η «ΦΩΝΗ» αποκαλύπτει την τελευταία πενταετία (Μούργες, απολύσεις εργαζομένων, πλαστές εγγυητικές, παράνομες αναθέσεις, οικονομικές ατασθαλίες, κακοδιαχείριση και πολλά άλλα) με πρωταγωνιστή τον Εντιμώτατο διευθύνοντα σύμβουλο της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. Βασίλη Κοζομπόλη.
● Ζητούν δηλαδή από τη Δικαιοσύνη να καταργήσει το Σύνταγμα, την ελευθερία έκφρασης, τα δικαιώματα του δημοσιογράφου και της εφημερίδας «ΦΩΝΗ» να δημοσιεύουν, να αποκαλύπτουν, να ενημερώνουν, να σχολιάζουν και να παρεμβαίνουν, να ασκούν κριτική για υποθέσεις δημοσίου χαρακτήρα, που αφορούν χιλιάδες αγρότες στους οποίους απευθύνονται ο Βασίλειος Κοζομπόλης και η ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ.
Ε, λοιπόν, ας το καταλάβουν μια και καλή όσοι κινούνται στο δημόσιο και κοινωνικό χώρο της Μεσσηνίας, ότι η «ΦΩΝΗ» δεν φιμώνεται, δεν τρομοκρατείται και δεν φοβάται γιατί πάντα υπηρετεί με τη μαχόμενη δημοσιογραφία την αλήθεια, το δημόσιο συμφέρον, την ελευθεροτυπία, τη δημοκρατία και τη διαφάνεια. Αυτό δεν αποτελεί μόνο δικαίωμα του δημοσιογράφου και του Τύπου, σε μια δημοκρατική Πολιτεία, αλλά και υποχρέωση για την προστασία των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος. Ξεκάθαρες κουβέντες και ας μην προσπαθούν κάποιοι, προκειμένου οι δραστηριότητές τους να μένουν στο σκοτάδι, να εμπλέξουν τη δικαιοσύνη, επικαλούμενοι προσβολή προσωπικότητας και άλλες τέτοιες ιστορίες, ενώ οι ίδιοι υποκριτικά αποκρύπτουν την αλήθεια και έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα, προκειμένου με αθέμιτες πρακτικές να προσελκύσουν τον αγροτικό κόσμο της Μεσσηνίας, πουλώντας του… φύκια για μεταξωτές κορδέλες!!!
ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ


Υ.Γ. Αύριο στη «ΦΩΝΗ» η απόρριψη των ασφαλιστικών του Στέλιου Δρυ, αυτοκόλλητου του Βασίλη Κοζομπόλη, επί των ημερών του οποίου εργολαβικά αναλάμβανε προγράμματα και μελέτες για την ΕΑΣ Μεσσηνίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, κατά του Β. Ζαμπούνη και του Olivenews.gr, καθώς και τα επίμαχα δημοσιεύματα για τις πλαστές εγγυητικές που απέρριψε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι Μεσσήνιοι αγρότες έχασαν 4 εκατ. ευρώ, καθώς και «έργα και ημέρες» των πρωταγωνιστών αυτής της υπόθεσης, που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, στην οποία απέστειλε τον φάκελο ο ΟΠΕΚΕΠΕ και η «Ενωση Μεσσηνίας» υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά. Σας είπαμε ήδη από χθες: Το… πάρτι με τους πλαστογράφους μόλις αρχίζει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages