ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ''ΣΠΑΝΕ'' ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ... - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ''ΣΠΑΝΕ'' ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ...

Στο «σπάσιμο» βασικών υπουργείων, όπως το υπερυπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος...και Ενέργειας, αλλά και το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, που δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο του 2015 αλλά και στην μετονομασία άλλων χαρτοφυλακίων προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας. 
Η ανασύσταση και η μετονομασία  βασικών υπουργείων υλοποιήθηκε  λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η συγκρότηση της νέας κυβέρνησης που προέκυψε από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία  για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς μεταφέρεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ η γενική γραμματεία  Βιομηχανίας μεταφέρεται στο  νέο ανασυγκροτημένο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού,

Έτσι, πλέον τα νέα «σπασμένα» και μετονομαζόμενα υπουργεία  είναι:

1)                   υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,

2)                   υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,

3)                   υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού,

4)                   υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,

5)                   υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με δύο Προεδρικά Διατάγματα που υπογράφονται από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ανασυστάθηκε ο κυβερνητικός χάρτης των υπουργείων, με «σπασίματα» και μετονομασίες υπουργείων.
       
Ειδικότερα, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων μετονομάζεται σε υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ακόμη, το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου  που είχε συγχωνευθεί με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ανασυστήνεται και μετονομάζεται σε υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Επίσης, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που είχε συγχωνευθεί με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ανασυστήνεται σε υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Παράλληλα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που είχε συγχωνευθεί με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τη Γενική Γραμματεία  Βιομηχανίας του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανασυνιστάται και το   υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετονομάζεται σε υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στα νέα υπουργεία μεταφέρεται το σύνολο των αρμοδιοτήτων, των υπηρεσιών, των θέσεων και το προσωπικό των ανασυνιστόμενων υπουργείων.

Γενικές Γραμματείες

Η γενική γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς της οποίας προΐσταται σήμερα ο  Γιώργος Βασιλειάδης, μαζί με τους εποπτευομένους   από αυτήν φορείς,  μεταφέρεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, όπου αναφέρεται υπουργός αρμόδιος για θέματα της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς νοείται πλέον ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Να επισημανθεί ότι από το κείμενο του σχετικού διατάγματος δημιουργείται μια ασάφεια, καθώς κάνει λόγο για  «υπουργό» αρμόδιο  για θέματα της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Τέλος, η Γενική Γραμματείας Βιομηχανίας του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης και ανασυγκρότησης που είχε μεταφερθεί στο πρώην υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μεταφέρεται στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

 Όπου δε αναφέρεται υπουργός αρμόδιος για θέματα Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα, νοείται πλέον ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages