Π. Τατούλης: Νεοδημοκρατική "επανένωση με την κοινωνία" και ξεκόλλημα από τα "ιερατεία - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Π. Τατούλης: Νεοδημοκρατική "επανένωση με την κοινωνία" και ξεκόλλημα από τα "ιερατεία

  • Άνοιγμα στο "ιεραρχείο Καραμανλή" (δείτε παρακάτω Δελτίο Τύπου του Περιφερειάρχη), προκειμένου να "κλείσει" το πολιτικό απόσταση στις σχέσεις Κώστα (νεώτερου) Καραμανλή (δείτε παρακάτω πρόσφατη - το Ιανουαρίου 2015 - δήλωση Καραμανλή).
  • Κατά τα λοιπά, ο Π. Τατούλης δηλώνει "έτοιμος" για υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ, ... δείχνει πορεία Κεντροδεξιά και υπογραμμίζει ότι η ΝΔ πρέπει να "ξεκολλήσει από τα ιερατεία", ενώ δεν... κάνει λόγο για την "οικογενειοκρατία"...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πέτρος Τατούλης: «Επανένωση με την κοινωνία και όχι προσκόλληση στα “ιερατεία” το στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία»

«Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Αν σήμερα δεν κάνει ρήξεις και ανατροπές πρώτα στο σπίτι της θα άγεται και θα φέρεται» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 και τόνισε ότι «τα πολιτικά κόμματα που συνεχίζουν να εμπιστεύονται τα ιερατεία τους δεν έχουν καμία τύχη. Αυτό άλλωστε καταδεικνύει και η εντελώς διαφορετική ευρωπαϊκή εμπειρία».

«Εκτίμησή μου είναι ότι η εκλογή νέου προέδρου μιας μεγάλης ιστορικής κεντροδεξιάς παράταξης δεν μπορεί να είναι μια διαδικασία πασαρέλας ή καλλιστείων, αλλά ότι θα πρέπει να εστιάσει στη δυναμική που θα πρέπει να αποκτήσει το κόμμα για να βρει πάλι την πολιτική του έκφραση, να επανοριοθετήσει τις αρχές του και να επανενωθεί με την κοινωνία» συνέχισε ο κ. Τατούλης  και υπογράμμισε την ανάγκη η Νέα Δημοκρατία να εκφράσει συγκεκριμένο πολιτικό όραμα για μια ευρύτερη κεντροδεξιά, η οποία θα απευθυνθεί σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

«Στη νέα πολιτική συγκυρία έχουν αποδομηθεί οι παλιές πολιτικές οριοθετήσεις» σημείωσε ακολούθως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εξέφρασε την άποψη ότι «το νέο σχέδιο θα πρέπει να οριοθετηθεί με πρωτοβουλίες και προτάσεις, οι οποίες θα εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στους πολίτες για ασφαλή έξοδο από την κρίση. Η Νέα Δημοκρατία ωστόσο, αυτό το χρονικό διάστημα δεν παρουσίασε σχέδιο, δεν συζήτησε την πρότασή της με τους πολίτες και δεν συγκρούστηκε για τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων και αυτό είναι μια αδυναμία της».
Ως το κρισιμότερο θέμα έθεσε ο κ. Τατούλης την προάσπιση του δημοσίου και εθνικού συμφέροντος, αλλά με προαπαιτούμενα, την ύπαρξη σχεδίου, αποφασιστικότητα και συμπόρευση με τους πολίτες.
«Το 2010 ανέλαβα την πρωτοβουλία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συνένωση ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους» ανέφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε ότι «αυτό το εγχείρημα αποτέλεσε βαθιά πολιτική τομή στη χώρα και σηματοδότησε τις πολιτικές εξελίξεις. Ο πολιτικός χρόνος δικαίωσε την πρωτοβουλία μου αυτή, η οποία αποτελούσε ξεκάθαρα ανατρεπτική πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages