Μεγάλες ανατροπές στις βάσεις ΑΕι-ΤΕΙ

Επιδόσεις των δύο άκρων ανέδειξαν οι φετινές Πανελλαδικές, όπου εκτός από το νέο σύστημα των τεσσάρων μαθημάτων εισήγαγαν και μία άλλη φιλοσοφία θεμάτων, πολύ πιο κοντά στη σχολική ύλη. Εκρηξη των αριστούχων σε μαθήματα που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια γινόταν σφαγή, αλλά και υψηλά ποσοστά κάτω από τη βάση σε βασικά μαθήματα. Οι πίνακες που δημοσίευσε το υπουργείο Παιδείας είναι γεμάτοι αντιθέσεις, μιας και ο υπερπολλαπλασιαμός των αριστούχων στη Φυσική επισκιάζεται από το σχεδόν 50% των υποψηφίων που σε Αρχαία και Μαθηματικά έγραψαν κάτω από τη βάση. Αντίθετα, οι μεσαίες βαθμολογίες παρέμειναν ή στα ίδια ή σε μικρότερα ποσοστά.
Οι Πολυτεχνικές Σχολές εξαιτίας του υπερπολλαπλασιασμού αριστούχων στη Φυσική (σ.σ.: από 5% πέρσι φέτος εκτοξεύτηκαν στο 27%) αναμένεται να έχουν θεαματική άνοδο, μετά τις περσινές απώλειες που κόστισαν ακόμα και 1.000 μόρια σε δημοφιλή τμήματα της Αθήνας. Την κατάκτηση των 19.000 μορίων φαίνεται ότι θα πετύχει φέτος και η Ιατρική Αθηνών, στα ίδια επίπεδα, με πιθανότητα μικρής αύξησης μορίων θα παραμείνουν οι Νομικές Σχολές, ενώ ο μεγάλος «χαμένος» που θα κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα μορίων εισαγωγής φέτος θα είναι τα Παιδαγωγικά. Μεγάλη μείωση αναμένεται και στις Οικονομικές Σχολές, όπως και σε αυτές της Πληροφορικής, καθώς ο παράγοντας που θα οδηγήσει σε κάθετη πτώση είναι τα Μαθηματικά, με το 77,89% των υποψηφίων να γράφει κάτω από τη βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΗΟΤ ΝΕΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ

ΗΟΤ ΝΕΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ
Η Ένωση Λιμανιών Ελλάδας «ΕΛΙΜΕ» το 2017 τόνισε ότι παρατηρήθηκε πτώση περίπου 20,5% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων (από 4.307 το 2016 σε 3.415 το 2017) και πτώση περίπου 11% στις επισκέψεις επιβατών κρουαζιέρας (από 5.204.231 το 2016 σε 4.625.363 το 2017). Σε επίπεδο Μεσσηνίας, η Καλαμάτα σε 3 χρόνια «απώλεσε» κοντά στους 10.000 τουρίστες, η Πύλος αύξησε τους επισκέπτες της. Το Κατάκολο σε επίπεδο Πελοποννήσου διατηρεί φυσικά τα σκήπτρα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΝΩ ΠΟΛΗ

ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΝΩ ΠΟΛΗ
Ανω πόλη Κυπαρισσία Κυπαρισσία 2761 062184

HOTEL TSOLARIDIS BEACH KYPARISSIA

HOTEL TSOLARIDIS BEACH KYPARISSIA

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ- ΚΑΦΕ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ- ΚΑΦΕ
MOJO 25ης Μαρτίου 54, Κυπαρισσία, Μεσσηνία

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΛΥΔΙΩΤΗΣ Γ.

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΛΥΔΙΩΤΗΣ Γ.

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΑΡΤΟΠΟΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΑΡΤΟΠΟΙΑ

ΧΡΟΝΗΣ-ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΕΛΛΙΣΤΑΛΑΧΤΟ

ΧΡΟΝΗΣ-ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΕΛΛΙΣΤΑΛΑΧΤΟ
ΈΝΑΝΤΙ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓOΡΑΣ- KANELLAKIS HOTEL

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

ΑΡΧΕΙΟ

| Copyright © 2013 KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ