Αύξηση επιδότησης των Δήμων για παιδικούς σταθμούς ζητεί η ΚΕΔΕ

Τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας όλων των δημοτικών παιδικών σταθμών για όλη την προγραμματική περίοδο ως το 2020, ζητά η Κ.Ε.Δ.Ε. Ο Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε., Γ. Πατούλης με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ανέφερε ότι «είναι απαραίτητη η αύξηση του προϋπολογισμού στα 200 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, για να στηρίξουμε τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες των οικογενειών».
Η διασφάλιση της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών, Βρεφονηπιακών Σταθμών αλλά και των Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π. – Μ.Ε.Α. και η στήριξη των εργαζόμενων οικογενειών στη δύσκολη καθημερινότητά τους, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την Κ.Ε.Δ.Ε. και το σύνολο της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση της, η ΚΕΔΕ. Την προτεραιότητα αυτή επισήμανε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς τον Π. Κουρουμπλή, Υπ. Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την Θ.Φωτίου, Αν. Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η επιστολή στάλθηκε με αφορμή την επικείμενη έναρξη υλοποίησης της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής» 2016-2017 και ενόψει της δημοσίευσης της σχετικής για το ως άνω πρόγραμμα K.Y.A.. Στην επιστολή επαναλαμβάνονται οι πάγιες θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί με ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. της, με τις οποίες διεκδικεί:
 · Την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος τουλάχιστον στα 200.000.000 ευρώ ετησίως και για όλη την προγραμματική περίοδο 2014-2020.
· Την άρση του περιορισμού των προσφερομένων θέσεων, ο οποίος σύμφωνα με την πρόσκληση (2015-2016) δεν έπρεπε να ξεπερνά το 70% της συνολικής δυναμικότητας της δομής. Αυτός ο περιορισμός δημιούργησε μείζον πρόβλημα αναφορικά με την κάλυψη των αυξανόμενων κοινωνικών αναγκών, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μείνουν εκτός προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΗΟΤ ΝΕΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ

ΗΟΤ ΝΕΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ
Η Ένωση Λιμανιών Ελλάδας «ΕΛΙΜΕ» το 2017 τόνισε ότι παρατηρήθηκε πτώση περίπου 20,5% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων (από 4.307 το 2016 σε 3.415 το 2017) και πτώση περίπου 11% στις επισκέψεις επιβατών κρουαζιέρας (από 5.204.231 το 2016 σε 4.625.363 το 2017). Σε επίπεδο Μεσσηνίας, η Καλαμάτα σε 3 χρόνια «απώλεσε» κοντά στους 10.000 τουρίστες, η Πύλος αύξησε τους επισκέπτες της. Το Κατάκολο σε επίπεδο Πελοποννήσου διατηρεί φυσικά τα σκήπτρα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΝΩ ΠΟΛΗ

ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΝΩ ΠΟΛΗ
Ανω πόλη Κυπαρισσία Κυπαρισσία 2761 062184

HOTEL TSOLARIDIS BEACH KYPARISSIA

HOTEL TSOLARIDIS BEACH KYPARISSIA

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ- ΚΑΦΕ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ- ΚΑΦΕ
MOJO 25ης Μαρτίου 54, Κυπαρισσία, Μεσσηνία

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΛΥΔΙΩΤΗΣ Γ.

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΛΥΔΙΩΤΗΣ Γ.

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΑΡΤΟΠΟΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΑΡΤΟΠΟΙΑ

ΧΡΟΝΗΣ-ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΕΛΛΙΣΤΑΛΑΧΤΟ

ΧΡΟΝΗΣ-ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΕΛΛΙΣΤΑΛΑΧΤΟ
ΈΝΑΝΤΙ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓOΡΑΣ- KANELLAKIS HOTEL

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

ΑΡΧΕΙΟ

| Copyright © 2013 KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ