Αύξηση επιδότησης των Δήμων για παιδικούς σταθμούς ζητεί η ΚΕΔΕ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

5η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ LIVE

Αύξηση επιδότησης των Δήμων για παιδικούς σταθμούς ζητεί η ΚΕΔΕ

Αύξηση επιδότησης των Δήμων για παιδικούς σταθμούς ζητεί η ΚΕΔΕ

Share This
Τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας όλων των δημοτικών παιδικών σταθμών για όλη την προγραμματική περίοδο ως το 2020, ζητά η Κ.Ε.Δ.Ε. Ο Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε., Γ. Πατούλης με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ανέφερε ότι «είναι απαραίτητη η αύξηση του προϋπολογισμού στα 200 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, για να στηρίξουμε τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες των οικογενειών».
Η διασφάλιση της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών, Βρεφονηπιακών Σταθμών αλλά και των Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π. – Μ.Ε.Α. και η στήριξη των εργαζόμενων οικογενειών στη δύσκολη καθημερινότητά τους, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την Κ.Ε.Δ.Ε. και το σύνολο της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση της, η ΚΕΔΕ. Την προτεραιότητα αυτή επισήμανε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς τον Π. Κουρουμπλή, Υπ. Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την Θ.Φωτίου, Αν. Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η επιστολή στάλθηκε με αφορμή την επικείμενη έναρξη υλοποίησης της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής» 2016-2017 και ενόψει της δημοσίευσης της σχετικής για το ως άνω πρόγραμμα K.Y.A.. Στην επιστολή επαναλαμβάνονται οι πάγιες θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί με ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. της, με τις οποίες διεκδικεί:
 · Την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος τουλάχιστον στα 200.000.000 ευρώ ετησίως και για όλη την προγραμματική περίοδο 2014-2020.
· Την άρση του περιορισμού των προσφερομένων θέσεων, ο οποίος σύμφωνα με την πρόσκληση (2015-2016) δεν έπρεπε να ξεπερνά το 70% της συνολικής δυναμικότητας της δομής. Αυτός ο περιορισμός δημιούργησε μείζον πρόβλημα αναφορικά με την κάλυψη των αυξανόμενων κοινωνικών αναγκών, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μείνουν εκτός προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages