Καλαμάτα: Νέα προκαταρκτική του εισαγγελέα για τα πυρηνελαιουργεία - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

Καλαμάτα: Νέα προκαταρκτική του εισαγγελέα για τα πυρηνελαιουργεία

Καλαμάτα: Νέα προκαταρκτική του εισαγγελέα για τα πυρηνελαιουργεία

Share This
Άλλη μία προκαταρκτική έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρη Σταύρου, βρίσκεται σε εξέλιξη για τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στην περιοχή του Μελιγαλά.
Καθώς οι διαμαρτυρίες για όχληση από τη λειτουργία τους συνεχίζονται από την περιοχή ακόμα και τώρα, ο εισαγγελέας ζήτησε τις τελευταίες ημέρες τη διενέργεια νέας κατεπείγουσας έρευνας από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά. Πρόκειται για την τρίτη ή τέταρτη έρευνα που διατάσσει ο κ. Σταύρου για το θέμα αυτό.
Έλεγχοι στα πυρηνελαιουργεία
Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει να ερευνηθούν αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος, και να ληφθούν καταθέσεις απ’ όσους εμπλέκονται ή γνωρίζουν κάτι ή βλάπτονται από τη λειτουργία των εργοστασίων.
Παράλληλα, είχε ζητήσει να γίνει επιτόπιος έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες και επιθεωρητές περιβάλλοντος, με εντολή να προσδιορισθεί αν υπάρχει βλάβη στο περιβάλλον και σε ποιο βαθμό. Καθώς, επίσης, να προσδιορισθεί το οικονομικό και το περιβαλλοντικό εύρος της υπόθεσης. Αν, δε, προκύψουν αδικήματα, να τηρηθεί και η αυτόφωρη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages