Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους ανέργους της Πελοποννήσου - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους ανέργους της Πελοποννήσου

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους ανέργους της Πελοποννήσου

Share This
Στα τέλη της εβδομάδας ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη ανέργων στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που θα υλοποιηθούν σε 17 δήμους της χώρας, θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόσκληση που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) αφορά στον πρώτο κύκλο προσλήψεων 3.737 ανέργων, από τους συνολικά 6.918 που θα προσληφθούν στους δήμους αυτούς.
Οι δήμοι της πρώτης φάσης του προγράμματος είναι οι εξής: Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αγρινίου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Αργους – Μυκηνών, Αρταίων, Ασπροπύργου, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορδελιού – Ευόσμου, Κορινθίων, Παιονίας, Παύλου Μελά, Περάματος, Σαλαμίνος, Σιντικής, Φυλής.
Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα είναι 8μηνης διάρκειας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι ηλικίας έως 25 ετών θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). Οι ωφελούμενοι θα απασχολούνται σε πενθήμερη εβδομαδιαία βάση, εκτός Κυριακής και νυχτερινών βαρδιών.
«Η παροχή μισθωτής εργασίας συνιστά ένα πρώτο βήμα επανενεργοποίησης του ανέργου και επανασύνδεσής του με την αγορά εργασίας. Μάλιστα, αυτό το βήμα είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και δίνει το παράδειγμα στην απορρυθμισμένη αγορά εργασίας, αφού οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα θα αμείβονται ανελλιπώς κάθε μήνα, έχοντας πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα πληρώνονται, στα χρόνια της κρίσης, με καθυστέρηση 3 έως και 12 μηνών» τονίζει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages