Νέες καταγγελίες Βουδούρι για «καπέλο» 20 εκατ. Ευρώ σε οικισμούς προσφύγων

Λένε πως κάθε κρίση κρύβει ευκαιρίες. Οταν αντιμετωπίζεται με πρόχειρες σκηνές, σάντουιτς και πούλμαν, το «πάπλωμα» είναι σχετικά μικρό για να ανεβάσει τις… θερμοκρασίες. Οταν όμως αφορά τη μόνιμη -ουσιαστικώς- διαμονή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, τα κονδύλια είναι πάρα πολλά για να μην ανοίξουν την όρεξη στους διαχειριστές των κρίσεων, όπως δείχνουν οι νέες αποκαλύψεις του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα Υποδοχής Οδυσσέα Βουδούρη.
Δέκα μέρες μετά την παραίτησή του, ο κ. Βουδούρης μίλησε χθες σε συνέντευξη Τύπου για «παράλληλο σύστημα Μουζάλα» αποδίδοντας στον έως πρότινος προϊστάμενό του αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής «φαραωνικά σχέδια» και «ακατανόητες καθυστερήσεις» που θα οδηγήσουν σε απευθείας αναθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τη χειμερινή στέγαση των προσφύγων. Ο κ. Βουδούρης περιέγραψε ως εφιαλτικό το πεντάμηνο της παραμονής του στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ειδικά το διάστημα μετά τον Ιούνιο, όταν θέλησε να πάρει πρωτοβουλίες και να ασκήσει πολιτική σε ολόκληρο το σύστημα υποδοχής των προσφύγων. Τότε που ο κ. Μουζάλας και οι προσωπικοί του σύμβουλοι άρχισαν με προφορικές εντολές και ολιγόλογα σημειώματα να του ακυρώνουν κάθε κίνηση, όπως εκείνη για την πρόσληψη 118 ατόμων από την Υπατη Αρμοστεία που θα μπορούσαν να προσφέρουν έργο στις δομές φιλοξενίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΗΟΤ ΝΕΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ

ΗΟΤ ΝΕΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ
Η Ένωση Λιμανιών Ελλάδας «ΕΛΙΜΕ» το 2017 τόνισε ότι παρατηρήθηκε πτώση περίπου 20,5% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων (από 4.307 το 2016 σε 3.415 το 2017) και πτώση περίπου 11% στις επισκέψεις επιβατών κρουαζιέρας (από 5.204.231 το 2016 σε 4.625.363 το 2017). Σε επίπεδο Μεσσηνίας, η Καλαμάτα σε 3 χρόνια «απώλεσε» κοντά στους 10.000 τουρίστες, η Πύλος αύξησε τους επισκέπτες της. Το Κατάκολο σε επίπεδο Πελοποννήσου διατηρεί φυσικά τα σκήπτρα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΝΩ ΠΟΛΗ

ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΝΩ ΠΟΛΗ
Ανω πόλη Κυπαρισσία Κυπαρισσία 2761 062184

HOTEL TSOLARIDIS BEACH KYPARISSIA

HOTEL TSOLARIDIS BEACH KYPARISSIA

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ- ΚΑΦΕ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ- ΚΑΦΕ
MOJO 25ης Μαρτίου 54, Κυπαρισσία, Μεσσηνία

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΛΥΔΙΩΤΗΣ Γ.

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΛΥΔΙΩΤΗΣ Γ.

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΑΡΤΟΠΟΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΑΡΤΟΠΟΙΑ

ΧΡΟΝΗΣ-ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΕΛΛΙΣΤΑΛΑΧΤΟ

ΧΡΟΝΗΣ-ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΕΛΛΙΣΤΑΛΑΧΤΟ
ΈΝΑΝΤΙ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓOΡΑΣ- KANELLAKIS HOTEL

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

ΑΡΧΕΙΟ

| Copyright © 2013 KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ