ΚΟΦΤΗΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΤΟ 2017 - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΚΟΦΤΗΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΤΟ 2017

ΚΟΦΤΗΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΤΟ 2017

Share This
Οι συνταξιούχοι αγρότες που καλλιεργούν τη γη τους και λαμβάνουν επιδοτήσεις θα πρέπει -όπως είχε αναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμά του το «Εθνος της Κυριακής»- να επιλέξουν ανάμεσα στη σύνταξη και στο αγροτικό επάγγελμα, διότι σε άλλη περίπτωση οι συντάξιμες αποδοχές θα μειώνονται σε ποσοστό 60%. Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο «νόμος Κατρούγκαλου» που περικόπτει τις συντάξεις εφόσον κάποιος εξακολουθήσει να εργάζεται, ώστε να αντιμετωπίζονται διαφορετικά οι αγρότες, αποκλείοντας έτσι κάθε πιθανότητα επαναδιαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους θεσμούς για εξαίρεση των συνταξιούχων του ΟΓΑ από τον γενικό κανόνα.
«Εντάξαμε τους αγρότες ισότιμα με όλους τους Ελληνες στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης. Δεν το γνωρίζουν ακόμα ότι θα έχουν μια σημαντική αύξηση της σύνταξης, που μόνο στο κομμάτι της εθνικής είναι όσο περίπου η βασική σύνταξη των περισσότερων αγροτών που καταβαλλόταν μέχρι τώρα και δικαιολογημένα πρέπει να υπάρξει, όπως και για τους άλλους Ελληνες ασφαλισμένους, η αντίστοιχη αντιμετώπιση και για αυτούς». Εφόσον πλέον αποκλείεται το ενδεχόμενο τροποποίησης του νέου ασφαλιστικού νόμου, όσοι αγρότες βγαίνουν εφεξής στη σύνταξη θα πρέπει να μεταβιβάσουν τα δικαιώματά τους και να σταματήσουν οποιαδήποτε παραγωγική δραστηριότητα.
Σε άλλη περίπτωση, η σύνταξή τους θα περικόπτεται κατά 60% Από το νέο καθεστώς γλιτώνουν όσοι αγρότες παραμένουν ενεργοί και συνταξιοδοτήθηκαν πριν από τη δημοσίευση του νέου νόμου αφού γι′ αυτούς, σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 20, «διατηρούνται σε ισχύ και εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 36 του ν. 2676/1999, όπως αντικαταστάθηκε με τον ν. 3863/2010 και ισχύει μέχρι την ημερομηνία έναρξης του παρόντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages