ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΕΥΧΕΣ, ΒΙΒΛΙΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΕΥΧΕΣ, ΒΙΒΛΙΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΕΥΧΕΣ, ΒΙΒΛΙΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Share This


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ- Φωτό Γ. ΣΑΠΕΡΑ
ΜΕ χαμόγελα, ευχές, αγιασμό αλλά και ευτυχώς με λιγότερες ελλείψεις από πέρσι ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στην Τριφυλία όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές θα δώσουν την μάχη για ένα καλύτερο κόσμο...Απόντες εκπρόσωποι του Δήμου με μοναδική εξαίρεση το Γυμνάσιο όπου παρέστη αντιδήμαρχος και πρόεδρος νομικού προσώπου. 
Στην Κυπαρισσία πραγματοποιήθηκε κοινός αγιασμός του 1ου και 3ου Δημοτικού σχολείου Κυπαρισσίας όπου φιλιξενούνται περισσότερα από 400 παιδιά τον οποίο τέλεσε ο εφημέριος του ναού Ευαγγελίστριας πατήρ Δημήτριος Καραίσκος εκ μέρους της Μητροπόλεως, ο οποίος διάβασε το ευχετήριο μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτη για προκοπή, πνευματική υγεία, μόρφωση και ένα δρόμο γεμάτο μέλλον. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων μίλησαν με ευχές προς τους γονείς για την πρόοδο και την αγάπη προς τα παιδιά ώστε να καρποφορήσει η σχολική χρονιά, ζητώντας από τους γονείς εκτός από την αγκαλιά να δώσουν λίγο περισσότερο χρόνο στα παιδιά για να δημιουργήσουν αποκτώντας μόρφωση και παιδεία. Φυσικά δεν παρέλειψαν να καλωσορίσουν τα νέα παιδιά της Α Δημοτικού που με τσάντες και χαμόγελα πλημμύρισαν ως αυριανοί καταξιωμένοι πολίτες τις σχολικές αίθουσες.'
Κοινός ήταν ο αγιασμός στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κυπαρισσίας τον οποίο τέλεσε εκπρόσωπος της Μητρόπολης παρουσία των Διευθυντών των μονάδων Γιώργου Θεοδωρόπουλου και Βαγγέλη Αντωνόπουλου, καθώς και του Πρόεδρου του νομικού προσώπου του Δήμου κ. Ζαχαρία Κανελλόπουλου και του Αντιδημάρχου καθαριότητας πρασίνου.
Ο διευθυντής του Γυμνασίου ευχήθηκε για εκπλήρωση των στόχων των μαθητών καλωσορίζοντας τα παιδιά της Α Γυμνασίου με πίστη στην δημιουργία της μάθησης, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Τσίγγανος μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου για υγεία και πρόοδο αλλά κυρίως κουράγιο σε γονείς και σε εκπαιδευτικούς με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε την σημερινή εποχή, αλλά και στους τελειόφοιτους που θα ακολουθήσουν μια νέα ζωή.
ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
Στο Επαγγελματικό Λύκειο Κυπαρισσίας που καλύπτει όλη τη Τριφυλία τελέστηκε αγιασμός παρουσία των εκπαιδευτικών του συγκροτήματος ενώ ο Διευθυντής Δημήτρης Δράκος ευχήθηκε υγεία, δύναμη και κουράγιο σε όλους, ενώ στους μαθητές καλή σταδιοδρομία και κυρίως στους τελειόφοιτους της Γ τάξης ανά τομέα που θα ακολουθήσουν ακαδημαική πορεία. Να σημειωθεί ότι υπήρχε επάρκεια βιβλίων, ενώ αναμένεται η οριστικοποίηση των εκπαιδευτικών για όλες τις ειδικότητες μαζί με μια που προστέθηκε φέτος.
Στους Γαργαλιάνους έγινε αγιασμός παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. στο Γυμνάσιο και Λύκειο μαζί με τους μαθητές του συγκροτήματος, ενώ στα Φιλιατρά σε όλα τα Δημοτικά σχολεία έγινε αγιασμός με τις καθιερωμένες ευχές για καλή δημιουργική χρονιά από τους τοπικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages