ΘΕΜΑ ΚΤΙΡΙΟΥ Ε.Τ.Ε ΕΘΕΣΑΝ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ-ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΛΟΓΩ ΜΕΛΕΤΩΝ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΘΕΜΑ ΚΤΙΡΙΟΥ Ε.Τ.Ε ΕΘΕΣΑΝ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ-ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΛΟΓΩ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΘΕΜΑ ΚΤΙΡΙΟΥ Ε.Τ.Ε ΕΘΕΣΑΝ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ-ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΛΟΓΩ ΜΕΛΕΤΩΝ

Share This

ΤΟ θέμα του κτιρίου της Εθνικής τράπεζας στην Κυπαρισσία, το οποίο αγοράστηκε από το τότε Δήμο Κυπαρισσίας και Τριφυλίας αργότερα με χρήματα των δημοτών μέσα από το Πολιτιστικό τέλος που εξακολουθεί να επιβάλλεται μέχρι σήμερα, έθιξαν τόσο τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης όσο και εκπρόσωποι του Διασσυλογικού οργάνου Κυπαρισσίας σε τελευταίες συνεδριάσεις τους. Η ανάδειξη του θέματος αποτελεί προτεραιότητα για την πόλη δεδομένου ότι δεν έχει αξιοποιηθεί παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μελέτες τόσο με την μορφή δωρεάς, όσο και πρόταση ολοκληρωμένης μελέτης από απόφοιτους φοιτητές του Εθνικού μετσόβειου Πολυτεχνείου για την ανακαίνισή του.
10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ...
Το κτίριο που κινδυνεύει να διαλυθεί πλήρως καθώς εκτός από ερειπωμένο παρουσιάζει πρόβλημα στατικότητας τοποθετώντας κιγκλιδώματα για να μην δημιουργηθούν ατυχήματα, μπορεί να αποτελέσει πνευματική εστία για εκδηλώσεις, βιβλιοθήκη, μέχρι δημοτικές υπηρεσίες ή πολιτιστικές δραστηριότητες με τον περιβάλλοντα χώρο. Στο προσχέδιο τεχνικού προγράμματος προβλέπεται ποσό 70.000 ευρώ για μελέτη, ωστόσο το θέμα έθιξε ο μηχανικός Γιώργος Διαμάντης ως εκπρόσωπος του συλλόγου Μηχανικών Τριφυλίας, στην επιτροπή διαβούλευσης που εκπόνησε την προμελέτη του έργου, ενώ έχει δημοσιεύσει την ιστορία του στο τοπικό τύπο ζητώντας απαντήσεις από το Δήμο.
 ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ;
Πάντως πρόσφατα δύο νέοι άνθρωποι στα πλαίσια διπλωματικής τους εργασίας εκπόνησαν πλήρη μελέτη για το κτίριο που προσφέρει πολλαπλές χρήσεις, η οποία έγινε αποδεκτή από φορείς, την ακαδημαική κοινότητα και συλλόγους αλλά την ίδια ώρα ο Δήμος επιμένει να διαθέτει κονδύλια για νέα μελέτη. Τελικά οι δωρεάν μελέτες που δεν κοστίζουν γιατί δεν αξιοποιούνται, με το Δήμο να προτιμά να διαθέτει πόρους για το έργο, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι ουσιαστικό; Αυτό είναι το ερώτημα των πολιτών που εκφράζεται μέσα από το ρεπορτάζ.... ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages