ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ  KYPARISSIANEWS.COM 
KATOIKOI KAI ΦΟΡΕΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ....
ΣΟΒΑΡΕΣ διαστάσεις λαμβάνει το καυτό θέμα διαχείρισης απορριμμάτων με την Δημοτική αρχή να απαγκιστρώνεται από συγκεκριμένους στόχους με συνολική διαχείριση τόσο των στερών αποβλήτων, της λυματολάσπης αλλά και της δημιουργίας εργοστασίου διαχείρισης. Ένα χρόνο έχει ληφθεί απόφαση για το εργοστάσιο στους Γαργαλιάνους πριν ακόμα ψηφιστεί το τοπικό Σχέδιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης που εμφανίζει όλα τα σενάρια.
Αυτή την φορά μείζον ζήτημα προκύπτει με την μεταφορά των στερεών αποβλήτων σε συγκεκριμένο χώρο στην Κυπαρισσία με την μορφή Σταθμών Μεταφόρτωσης! Θυμίζουμε ότι όπως προκύπτει από πρόσφατες πληροφορίες, οι βιολογικοί Κυπαρισσίας και Φιλιατρών ΔΕΝ είναι αδειοδοτημένοι για δραστηριότητες εκτός του πλαισίου λειτουργίας τους, καθώς σε συνεδριάσεις του 2013 και 2014 είχε τεθεί το θέμα στο τότε Δημοτικό συμβούλιο. Άγνωστο δηλαδή παραμένει αν μπορούν να λειτουργήσουν ως σταθμοί μεταφόρτωσης ή λυματολάπσης.
ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΕΙ 
Αφορμή για το θέμα προκαλούν οι πρόσφατες αποφάσεις στο Δ.Σ. Τριφυλίας για το τοπικό σχέδιο στο οποίο προβλέπονται δύο Σταθμοί Μεταφόρτωσης στο Βιολογικό σταθμό της Κυπαρισσίας, αλλά κι άλλος ένας στην θέση ΧΑΔΑ Φιλιατρών. Αλλά όσο πυκνώνουν οι προθέσεις για μόνιμη συλλογή απορριμάτων από όλη τη Τριφυλία στις εγκαταστάσεις του, τόσο διευρύνεται η κοινωνική άρνηση απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αποτελεί απορίας άξιον πως μπορεί να λειτουργήσει μια τέτοια προοπτική στην Κυπαρισσία την ώρα που 1ον ο Βιολογικός καθαρισμός ανήκει διαχειριστικά στην ΔΕΑΥ Τριφυλίας και στο κανονισμό της δεν προβλέπεται τίποτα για σκουπίδια, 2ον ο Βιολογικός δεν έχει ολοκληρώσει το σχέδιο απορροής υδάτων με διαχείριση για τις καλλιέργειες, 3ον Η μεταφορά της λυματολάσπης γίνεται από ιδιωτική εταιρεία για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, 4ον Δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για την διαχείρισης τέτοιους μεγέθους εγχειρημάτων. 
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Παλιότερα στο Βιολογικό Κυπαρισσίας γινόταν συγκέντρωση φυκιών που με τη μέθοδο της ηλιοαπολύμανσης μετατρεπόταν σε φυσικό λίπασμα αλλά η σύμβαση με ιδιώτη δεν προχώρησε, όπως και η άλλη σύμβαση μικρής διάρκειας για την συλλογή πλαστικών θερμοκηπίων που διεξαγόταν πιλοτικά πριν 3 χρόνια στις εγκαταστάσεις του. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν όντως με βάση το σχέδιο που αποκαλύπτουμε σήμερα, υπάρχει όντως πρόθεση για μεταφορά όλων των σκουπιδιών της Τριφυλίας στον Βιολογικό Κυπαρισσίας. Απέναντι σε τέτοιο ενδεχόμενο δεν αντιδρούν μόνο οι κάτοικοι, αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες υπάρχει σφοδρή αντίδραση από συλλογικούς φορείς καθώς δεν δέχονται η περιοχή κοντά στην Τερψιθέα να μετατραπεί σε χαβούζα όλης της Τριφυλίας. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το θέμα θα απασχολήσει το επόμενο Δημοτικό συμβούλιο....ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΗΟΤ ΝΕΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ

ΗΟΤ ΝΕΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ
Η Ένωση Λιμανιών Ελλάδας «ΕΛΙΜΕ» το 2017 τόνισε ότι παρατηρήθηκε πτώση περίπου 20,5% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων (από 4.307 το 2016 σε 3.415 το 2017) και πτώση περίπου 11% στις επισκέψεις επιβατών κρουαζιέρας (από 5.204.231 το 2016 σε 4.625.363 το 2017). Σε επίπεδο Μεσσηνίας, η Καλαμάτα σε 3 χρόνια «απώλεσε» κοντά στους 10.000 τουρίστες, η Πύλος αύξησε τους επισκέπτες της. Το Κατάκολο σε επίπεδο Πελοποννήσου διατηρεί φυσικά τα σκήπτρα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΝΩ ΠΟΛΗ

ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΝΩ ΠΟΛΗ
Ανω πόλη Κυπαρισσία Κυπαρισσία 2761 062184

HOTEL TSOLARIDIS BEACH KYPARISSIA

HOTEL TSOLARIDIS BEACH KYPARISSIA

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ- ΚΑΦΕ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ- ΚΑΦΕ
MOJO 25ης Μαρτίου 54, Κυπαρισσία, Μεσσηνία

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΛΥΔΙΩΤΗΣ Γ.

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΛΥΔΙΩΤΗΣ Γ.

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΑΡΤΟΠΟΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΑΡΤΟΠΟΙΑ

ΧΡΟΝΗΣ-ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΕΛΛΙΣΤΑΛΑΧΤΟ

ΧΡΟΝΗΣ-ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΕΛΛΙΣΤΑΛΑΧΤΟ
ΈΝΑΝΤΙ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓOΡΑΣ- KANELLAKIS HOTEL

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

ΑΡΧΕΙΟ

| Copyright © 2013 KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ