ΡΕΜΑΤΑ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΜΝΗ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

 ΡΕΜΑΤΑ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΜΝΗ

ΡΕΜΑΤΑ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΜΝΗ

Share This

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η καταγραφή των ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία μετά την κήρυξη του Δήμου Τριφυλίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς εκτός από υποδομές και καλλιέργειες εντοπίστηκαν προβλήματα στις ακτές κατά μήκος του Δήμου. Στην βόρεια Τριφυλία η Νέδα φούσκωσε επικίνδυνα καθώς σε ετοιμότητα ήταν κάτοικοι τόσο από την Ελαία όσο και στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας.
Η λάσπη μαζί με τα ρέματα υπερχείλησαν σε πολλές περιπτώσεις σε διαμερίσματα της Δημοτικής ενότητας Φιλιατρών και αποτελεί ευτύχημα ότι δεν εγκλωβίστηκαν οδηγοί που είχαν ήδη περιορίσει τις μετακινήσεις τους. Στην Αγία Κυριακή μάλιστα το ρέμα με τα ορμητικά νερά έφτασε στην θάλασσα δημιουργώντας διαβρωτικά φαινόμενα, ενώ είχε πλημμυρίσει η φονική στροφή στην περιοχή η οποία δυστυχώς ποτέ δεν έχει αποκατασταθεί καθώς έχει ΜΗΔΕΝΙΚΗ ορατότητα και κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί θανατηφόρα ατυχήματα...
Οι αγροτικοί δρόμοι σε αρκετές περιπτώσεις είναι απροσπέλαστοι καθώς οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει την καλλιεργητική φροντίδα ενόψει της νέας ελαιοκομικής περιόδου, ενώ σε ορισμένες περιοχές υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης. Παράλληλα προβλήματα με κλαδιά δέντρων που έπεσαν αλλά και σκουπίδια έκαναν την εμφάνισή τους σε δρόμους. Στην περιοχή των Γαργαλιάνων πάντως επλήγησαν δύο αγροτικές περιοχές με σοβαρές ζημιές που θα περάσει χρόνος για να αποκατασταθούν. 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παρακαλούνται οι Δημότες, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από τη θεομηνία στις 6 & 7 Σεπτεμβρίου 2016, σε οικοσκευές, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, κτιριακές εγκαταστάσεις, επαγγελματικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις αγροτικών καλλιεργειών να υποβάλουν ανάλογα αιτήματα στο Δήμο.
Στη Δημ. Ενότητα Γαργαλιάνων στον κ. Κυριακόπουλο Χαράλαμπο.
Στη Δημ. Ενότητα Φιλιατρών στον κ. Μπαρκά Χρήστο.
Για τις Δημοτικές Ενότητες Κυπαρισσίας, Αετού, Αυλώνος & την  Κοινότητα Τριπύλης  στον κ. Μπούζα Δημήτριο στο Δημ. Κατάστημα Κυπαρισσίας. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages