ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΡΟΤΩΝ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

Share This
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ δημιούργησε η κακοκαιρία σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους κυρίως σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες που ευτυχώς δεν είναι εκτεταμένες στην επικράτεια των περιοχών αυτών. Από τους ανέμους ξηλώθηκαν πλαστικά θερμοκηπίου ενώ προβλήματα υπήρξαν σε καλλιέργειες χαμηλής κάλυψης σε χωριά των Γαργαλιάνων, όπου επισκέφθηκε κλιμάκιο γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας. 
Οι ζημιές σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο εντοπίζονται σε εγκαταστάσεις μεταξύ Βρωμονερίου ως το Λαγκούβαρδο, σε υπαίθρια κηπευτικά όπως λάχανα και μαρούλια και στα Φιλιατρά στη περιοχή Λιμενάρι και βόρεια της πόλης.
ΤΗΝ άμεση εκτίμηση των ζημιών ζητά με επιστολή του προς τον ΕΛΓΑ Τρίπολης και το Δήμο Τριφυλίας ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών ο οποίος ζητά μέτρα προστασίας καθώς το φθινόπωρο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.
Το έγγραφο τονίζει μεταξύ άλλων ότι "Σας πληροφορούμε ότι σήμερα 7-9-2016 έπληξε την περιοχή των Φιλιατρών πρωτοφανής νεροποντή, με αποτέλεσμα την καταστροφή πολλών θερμοκηπιακών και υπαίθριων καλλιεργειών, καθώς επίσης της Αγροτικής Οδοποιίας και του Υδραγωγείου της πόλης των Φιλιατρών. Ζητάμε την άμεση εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.
Θεωρούμε παράλογο και απάνθρωπο η πολιτεία να απαιτεί από τους αγρότες αβάσταχτους φόρους και Φ.Π.Α. 24% για όλα τα εφόδια, την στιγμή που δεν προσφέρει τα ελάχιστα για την έγκαιρη αντιμετώπιση των καταστροφών από καιρικά φαινόμενα.
Είμαστε το παραγωγικότερο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και απαιτούμε την καλύτερη αντιμετώπιση από όλους τους κρατικούς και μη φορείς της πατρίδας μας". ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages