ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ...ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ-Η ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

            
     ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΘΑ αναρωτηθεί κανείς με βάση την τελευταία είδηση ότι ο δικός μας...Μεσσήνιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποσαφήνισε θυμίζοντας -άραγε σε εμάς ή στους πολιτικούς μας; - ότι η Δημοκρατία κινδυνεύει. Η είδηση είναι δεδομένη: Τους συμμετέχοντες στο 4ο ετήσιο «Athens Democracy Forum» υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, εκφωνώντας λόγο με θέμα «Η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και οι εχθροί της».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέδειξε ως κινδύνους για τη δημοκρατία τον αυταρχισμό της εξουσίας, την αποδυνάμωση της δικαιοσύνης, που ενίοτε φθάνει στα όρια της αρνησιδικίας, την αποδυνάμωση του κράτους δικαίου και, τελικά, την επικυριαρχία – όπως ανέφερε – του «οικονομικού» επί του «θεσμικού», η οποία εκδηλώνεται, κατά βάση, μέσω της χωρίς φραγμούς επέμβασης των «Αγορών» και των «Οίκων Αξιολόγησης» στον πυρήνα της κυριαρχίας των κρατών.
Ο κ. Παυλόπουλος έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία προϋποθέτει την λειτουργία «θεσμικών αντιβάρων δια των οποίων ελέγχεται η εκάστοτε εξουσία. Τόνισε δε πως «ουδείς μπορεί ν’ αμφισβητήσει ότι η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία σήμερα κινδυνεύει».
ΤΗΝ απάντηση έχουμε δώσει ήδη εδώ και καιρό μέσα από την αρθογραφία μας βιώνοντας μέρες αποσάθρωσης και μετανάστευσης λες και είμαστε στην δεκαετία του 60 που οδήγησε στην κατάλυση της Δημοκρατίας. Έχουμε επισημάνει ότι όλες οι απαντήσεις υπάρχουν στην Πολιτεία του Πλάτωνα αλλά και στα έργα μεγάλων Ελλήνων φιλοσόφων. 
Η απάντηση από ένα πολίτη θα ήταν μια φράση αξιότιμε κύριε ΠΡΌΕΔΡΕ. Ότι το χειρότερο πράγμα στην πολιτική είναι να σε κυβερνούν κατώτεροί σου σύμφωνα με τον Αριστοτέλη. Αλλά για την λέξη επικυριαρχία θα σας υπενθυμίσω μια φράση του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ που έλεγε ότι "κανείς δεν θα ανέβει στον σβέρκο σου, αν δεν σκύψεις πρώτα...". Νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά. Γιατί δυστυχώς φοβόμαστε ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα....Κάντε τώρα αυτό που πρέπει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΗΟΤ ΝΕΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ

ΗΟΤ ΝΕΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ
Η Ένωση Λιμανιών Ελλάδας «ΕΛΙΜΕ» το 2017 τόνισε ότι παρατηρήθηκε πτώση περίπου 20,5% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων (από 4.307 το 2016 σε 3.415 το 2017) και πτώση περίπου 11% στις επισκέψεις επιβατών κρουαζιέρας (από 5.204.231 το 2016 σε 4.625.363 το 2017). Σε επίπεδο Μεσσηνίας, η Καλαμάτα σε 3 χρόνια «απώλεσε» κοντά στους 10.000 τουρίστες, η Πύλος αύξησε τους επισκέπτες της. Το Κατάκολο σε επίπεδο Πελοποννήσου διατηρεί φυσικά τα σκήπτρα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΝΩ ΠΟΛΗ

ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΝΩ ΠΟΛΗ
Ανω πόλη Κυπαρισσία Κυπαρισσία 2761 062184

HOTEL TSOLARIDIS BEACH KYPARISSIA

HOTEL TSOLARIDIS BEACH KYPARISSIA

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ- ΚΑΦΕ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ- ΚΑΦΕ
MOJO 25ης Μαρτίου 54, Κυπαρισσία, Μεσσηνία

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΛΥΔΙΩΤΗΣ Γ.

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΛΥΔΙΩΤΗΣ Γ.

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΑΡΤΟΠΟΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΑΡΤΟΠΟΙΑ

ΧΡΟΝΗΣ-ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΕΛΛΙΣΤΑΛΑΧΤΟ

ΧΡΟΝΗΣ-ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΕΛΛΙΣΤΑΛΑΧΤΟ
ΈΝΑΝΤΙ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓOΡΑΣ- KANELLAKIS HOTEL

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

ΑΡΧΕΙΟ

| Copyright © 2013 KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ