Συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

Συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο

Συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο

Share This
Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 4 το απόγευμα θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης με 20 θέματα στην ημερήσια Διάταξη:
Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Νίκου Πατσαρίνου με θέμα: «Για την αντιμετώπιση των κουνουπιών και τις ευθύνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Επερώτηση της Περιφερειακής Σύμβουλου κ. Δήμητρας Λυμπεροπούλου με θέμα: Είναι γνωστό το σοβαρό πρόβλημα που προκαλεί στο περιβάλλον και την εικόνα της περιφέρειάς μας η ανεξέλεγκτη απόθεση Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατασκευών (ΑΕΚΚ). Αναφέρω, ενδεικτικά, το χαρακτηριστικό παράδειγμα που μας απασχόλησε πρόσφατα της απόθεσης στο έργο Κυπαρίσσι – Φωκιανός. Ποια είναι η σημερινή κατάσταση, ποια τα μέτρα και οι ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής;
Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Νίκου Γόντικα με θέμα: Επικίνδυνη η κατάσταση με τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο.
Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου Β’ τριμήνου 2016.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος
Ένταξη εκθέσεων – εκδηλώσεων στο έργο «ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου
Γνωμοδότηση επί την Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: Προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας – Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας. (εξ αναβολής)
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση
Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Κατασκευή έργων διευθέτησης της μελέτης οριοθέτησης του ποταμού Δαφνώνα».
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ευάγγελος Γιαννακούρας
Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΒΙΟΚΑ) και αγωγού διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων του τ. Δήμου Γαργαλιάνων».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση.
Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Αποκατάσταση τμήματος της ΕΟ Γιάλοβας – Πύλου παρά τα όρια της περιοχής ΠΟΤΑ Πύλου νομού Μεσσηνίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση.
Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της υφιστάμενης βιομηχανικής μονάδας Συσκευασίας γεωργικών λιπασμάτων της εταιρείας EUROCHEM AGRO ΕΛΛΑΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη θέση «ΦΩΤΟ», περιοχή: «Κυρά Βρύση», της Δ.Κ. Ισθμίας, Δ.Ε. Λουτρακίου – Περαχώρας, Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Π.Ε. Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Πελοπίδας Καλλίρης.
Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά υφιστάμενο Σταθμό Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας της εταιρείας COSMOTE A.E, με κωδικό θέσης «ΑΣΤΡΟΣ ΣΑΡ – 1405217» ο οποίος είναι εγκατεστημένος στη θέση «Χάνι Κανατά – Ορ. Μελιγού», Τ.Κ. Μελιγούς, Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ΠΕ Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας
Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την «Τροποποίηση – Αναβάθμιση Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας» της εταιρείας VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ., με κωδικό θέσης «Τρίκαλα Κορινθίας – 1002938» όπου πραγματοποιείται από κοινού χρήση κατασκευής κεραίας με την εταιρεία WIND ΑΕΒΕ, στη θέση «ΓΚΟΥΡΑ ΒΡΥΣΗ – ΚΑΤΩ ΠΑΛΛΗ», Τ.Κ. Μάννας, Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Π.Ε. Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Πελοπίδας Καλλίρης.
Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος και της υπό εγκατάστασης μονάδας ανακύκλωσης αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) της εταιρείας ΑΦΟΙ ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΑΒΕΕ, που βρίσκεται στη θέση «Χαλεπά» στο 3ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Άργους – Νέας Κίου του Δήμου Άργους – Μυκηνών της Π.Ε. Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.
Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 55.3 MW στις θέσεις «Μακρυλάκκωμα» και «Προφήτης Ηλίας» ΠΕ Λακωνίας των εταιρειών ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΚΡΥΛΑΚΚΩΜΑ ΑΕ & ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΑΓΙΑΣ ΑΕ».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.
Έγκριση λύσης Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση κτιρίου Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ναυπλιέων και της Αναπτυξιακής Ν. Αργολίδας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, με αντικείμενο: «Μελέτη για την βελτίωση των δικτύων και τρόπου άρδευσης για την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού στην περιοχή του ΤΟΕΒ Ασίνης – Δρεπάνου Ναυπλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages