ΤΡΟΠΙΚΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΡΟΠΙΚΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ

ΤΡΟΠΙΚΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ

Share This
ΤΡΟΠΙΚΟ φθινόπωρο πλέον έχουν περιοχές της ΤΡΙΦΥΛΊΑΣ και Δυτικής Πελοποννήσου τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις καθώς η ένταση των φαινομένων λόγω της κλιματικής αλλαγής είναι δεδομένη, μετά τις τελευταίες πλημμύρες ιδίως στον πρωτογενή τομέα. Δύο σημαντικά στοιχεία αποκαλύπτουμε σήμερα σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις. Το πρώτο είναι ότι παρά το γεγονός ότι η Κυπαρισσία παρουσιάζει άριστη ρυμοτομία, η απουσία υποδομών με την κακή συντήρηση ή ενίοτε με την αδιαφορία των αρμοδίων επιδεινώνει την διαβίωση των κατοίκων. Το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κυπαρισσίας κλήθηκε σε 12 περιπτώσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και υπόγεια, αριθμός ο οποίος αποτελεί ρεκόρ για ένα 24ωρο στην περιοχή. Σε πολλές περιπτώσεις τα ρέματα υπερχείλισαν αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν τα φρεάτια που έμειναν ασυντήρητα...Πρόβλημα υπάρχει κυρίως στην είσοδο της πόλης, σε παλιές κατοικίες, αλλά και σε κοινοτικά διαμερίσματα.
150 ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Το δεύτερο στοιχείο που αποδεικνύει την μεταβολή για τον πρωτογενή τομέα στον οποίο απαιτείται αυξημένη προσοχή είναι ο όγκος βροχοπτώσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας Τριφυλίας σε περιοχές της νότιας Τριφυλίας όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες ζημιές σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και καλλιέργειες ήταν κοντά στα 140-150 χιλιοστά το ύψος βροχοπτώσεων. Αυτό σημαίνει ότι σε λίγες ώρες έπεσε νερό που αρκεί για βροχές δύο μηνών. Φυσικά πριν 2 χρόνια σε επίσκεψη του ΕΛΓΑ είχαμε κάνει ρεπορτάζ όπου οι αρμόδιοι συμφώνησαν ότι πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός λόγω της κλιματικής αλλαγής αλλά έκτοτε δεν συνέβη καμία μεταβολή.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages